Član Vlade Argentine dobio otkaz zbog Messija, poznat i razlog njegove smjene

Nogomet 18. jul 202416:48 0 komentara
Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports

Fudbalska reprezentacije Argentine odbranile je naslov prvaka Copa Americe, ali nakon trofeja mnogo skandala prati Gaučose. Nakon rasističke pjesme tokom slavlja, igrače Lionela Scalonija potresa novi skandal. U glavnoj ulozi i najveća zvijetda Lionel Messi.

Mnogo kritika preživio je Messi, ali nakon osvajanja Mundijala i sada dva vezana trofeja Copa Americe, Argentinac je zadovoljio mnoge kritičare i više mu ne mogu spočitavati da ne pruža onoliko, koliko je svojevremeno činio čuda u Barceloni.

Slobodno možemo reći da Messi ima status božanstva u Argentini, te ima moć da mijenja čak i članove Vlade u svojoj zemlji.

Zamjenik sekretara ministra sporta u Vladi Argentine, dobio je otkaz jer je insistirao da se argentinski fudbaleri izvine zbog rasističkih poruka prema Francuzima.

FIFA je pokrenula istragu zbog videa Argentinaca, nakon tužne Francuske, a istup Fernandeza i društva, osudio je i Wesley Fofana, saigrač Enza u Chelseaju.

Titulu Cope osvojili su Gaučosi pobjedom nad Kolumbijom u 112. minuti, a gol je postigao Lautaro Martinez. Nakon toka Argentinci su objavili snimak slavlja u autobusu, koje je predvodio Enzo Fernandez. Ništa ne bi bilo sporno, da Argentinci nisu ničim izazvani pjevali rasističke pjesme upućene reprezentativcima Francuske.

“Mislim da bi kapiten reprezentacije (Lionel Messi) trebalo da se oglasi i da se izvini, a to bi isto trebalo da uradi i predsjednik Saveza Claudio Tapija. To što su uradili stavlja nas u lošu poziciju kao države poslije toliko uspjeha“, poručio je Garro.

Nije se dugo čekalo i stigla je obavijest da je Garro ostao bez posla.

“Kabinet predsjednika države želi da obavijesti da niko iz vlade ne smije da kaže fudbalskim reprezentativcima Argentine, svjetskim prvacima, dvostrukim uzastopnim osvajačima Copa Americe, ili bilo kom građaninu, šta će da kaže i šta će da rade. Iz tog razloga, Julio Garro neće više biti zamjenik sekretara ministarstva sporta”, saopštili su iz Vlade.

Uslijedio je i novi odgovor Garra, gdje je želio da demantuje, kako je išta poručio Messiju.

“Kategorički demantujem da sam tražio od Messija da se izvini. To bi bilo nepoštovanje nekoga ko konstantno promoviše i veliča Argentinu sa svojim humanitarnim i sportskim uspjesima”, kazao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!