Čuveni ruski klub izbrisan iz profesionalnog fudbala

Sport Klub

Čuveni ruski klub SKA Rostov oglasio je prelazak na amaterski nivo.

Jedan od finansijera i direktor, ruski muzički umjetnik Vasilij Mihajlovič Vakulenko, popularni Basta, saopštio je da klub više neće igrati u Drugoj ligi.

Muzičar je odlučio da prebaci tim u amatersku, Medijsku ligu.

“Donijeli smo tešku, ali, po našem mišljenju, dostojnu odluku – da pređemo u medijski fudbal. Možemo se vratiti u našu diviziju u bilo kom trenutku. A isprobati se u novom formatu je izazov da zadovoljimo naše trenutne fanove i osvojimo srca novih“, rekao je Basta u svojoj video poruci.

Umjetnik je takođe primijetio da klub ima mnogo manje sponzora, a finansijski zahtjevi su povećani. Prema njegovim riječima, u tim je uloženo mnogo ličnih sredstava, ali je nemoguće prevazići finansijske teškoće.

U 2019. Basta je iz ličnih sredstava uložio oko deset miliona rubalja u razvoj kluba. Takođe je uspio da privuče sponzore i profesionalce, uključene u upravljanje. Međutim, ni to nije spasilo Rostovce od daljih finansijskih poteškoća. U proljeće 2023. postalo je poznato da SKA nekoliko mjeseci nije isplaćivao plate igračima.

“Formalni zahtjevi su se povećali, a opcije finansijske podrške su postale mnogo manje u posljednjih nekoliko godina. Zadatak ostanka u Drugoj ligi postao je težak za SKA“, napisao je Vakulenko na svom Telegram kanalu.

Druga liga pripada četvrtom rangu ruskog fudbala. SKA Rostov, osnovan 1937, osvojio je Kup Sovjetskog Saveza 1981, što je i najveći uspjeh.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ: