Čuvenom Nijemcu ostalo još dva mjeseca života, zaplakao je pred kamerama: „Ovo je moj posljednji intervju“

Nogomet 13. sep 202420:44 0 komentara
AP

Bivši njemački fudbaler, Georg Koch (52) ima dijagnostikovan rak gušterače i preostalo mu je još svega dva mjeseca života.

U razgovoru za njemački „Sport 1“ zaplakao je, poručivši da mu je to posljednji intervju koji daje u životu.

„Ima dana kada sam depresivan i glava mi je prazna, ali ima i dana kada bih mogao da porušim drveće. To ne može nikako da se objasni. Ne mogu da kažem kako će biti sutra. Ponekad sam uveče dobro raspoložen. Legnem u krevet, a onda ujutru ne mogu da dišem“, poručio je njemački bivši golman.

Prije četiri mjeseca, ljekari su mu saopštili da ima još samo šest mjeseci života.

„Prošao sam hemoterapije i uzimao lijek iz Sjedinjenih Američkih Država koji nažalost nije odobren u Njemačkoj. Koštao me dosta, ali zato sam još živ. To je dobra stvar“, rekao je Koch.

Na intervju došao u majici sa natpisom „do gorkog kraja“.

„To je moj humor, to sam ja“, rekao je golman.

Kako je istakao, nijednog trenutka nije razmišljao zašto se ovo baš njemu dešava.

„Toliko je ljudi koji žive s rakom i drugim bolestima. Ne želim da sebe stavljam u prvi plan. Ne pitam se ‘zašto ja’. Možemo ovakav intervju napraviti s bilo kim, i oni se to pitaju. Ovo je moj posljednji intervju. To da mogu o tome ovdje da govorim leži samo u činjenici da sam kao golman u prvom planu“, rekao je Nijemac.

Koch je tokom karijere branio za Fortunu Dusseldorf, PSV, Arminiju Bielefeld, Kaiserslautern, Kotbuss, Duisburg a bio je i u Dinamu iz Zagreba u sezoni 2007/08.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!