Da li je kraj za Erika ten Haga? “Ne vidim kako može sačuvati posao, oni su na dnu”

Nogomet 30. sep 202410:57 0 komentara
Action Images via Reuters/Lee Smith

Manchester United nalazi se u krizi rezultata kakva ne priliči klubu tog renomea.

United je sinoć na Old Traffordu doživio debakl od Tottenhama, a poraženi su rezultatom 3:0 i uz apsolutnu dominaciju londonskog tima.

Po običaju, nakon loših rezultata traže se krivci, a ovaj put je to najviše Erik ten Hag.

Bivši veznjak Liverpoola i fudbalske reprezentacije Engleske Jamie Redknapp bio je direktan u emisiji komentarišući menadžera Manchester Uniteda:

“Ne vidim kako može sačuvati svoj posao”, rekao je Redknapp za Sky Sports.

“Dođe do tačke u kojoj vam je skoro žao i menadžera. On izgleda kao da se bori da motiviše svoj tim.”

“Ako ste pod pritiskom kao menadžer, ovo je prilika gdje želite da dođete jer vam se vrati svo samopouzdanje. Tottenhamu je bilo tako lako. Izgledali su udobno, mirno, bez prisile.”

“Manchester United i Ten Hag idu unazad. Ne može se više žaliti, imao je svoju zadnju četvorku na mjestu, imao je sve igrače na usluzi – nema izgovora, potrošio je 616 miliona funti. Oni su trenutno na dnu.”

Ni navijači Manchester Uniteda nisu zadovoljni igrom svog tima, a društvena mreža X (Twitter) sadrži mnogo satiričnih objava:

“Erik ten Hag je muž. Erik ten Hag je otac. Erik ten Hag ima ženu i troje djece. Erik ten Hag treba doprinijeti svojoj porodici. Erik ten Hag treba posao. Erik ten Hag ne smije biti otpušten. Proslijedite da spasite posao porodičnog čovjeka”, navodi se jednoj objavi.

“Govorim u ime svih fudbalskih navijača kada kažem da Erik Ten Hag mora biti zaštićen po svaku cijenu”, stoji u objavi jednog korisnika.

“Ovo je Erik Ten Hag, njegova prelijepa žena i ljupka kćerka. Prije nego što zatražite da ga otpuste, razmislite o njegovoj porodici. Kako želiš da im stavi hranu na sto? Erik Ten Hag mora ostati.”

United je trenutno na 12. mjestu Premier lige sa sedam bodova iz šest utakmica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!