Danas tri nova meča u PL BiH, sve oči uprte na Grbavicu

Nogomet 12. aug 202309:57 0 komentara
Adem Ćatić, www.fkz.ba

Danas će biti odigrana nova tri meča u okviru 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu, a budući da je odgođen mostarski derbi između Zrinjskog i veleža, sve će oči biti uprte na Grbavicu, na kojoj večeras igraju Željezničar i banjalučki Borac.

Za oba tima ovo će biti prvi preijerligaški meč u sezoni, nakon što su završili sa nastupima u evropskim takmičenjima, obje ekipe se već zbog toga nalaze u takmičarskom ritmu, pa oba tima priželjkuju pobjedu.

“Borac je veoma kvalitetna ekipa, doveli su više od 20 igrača i najavili su pohod na titulu. Pokazali su u evropskim utakmicama da su kompaktni i dobri iz tranzicija. Naša je prednost sto smo duže na okupu i domaći teren. Nadam se da ćemo dobro ući u utakmicu i da ćemo dobro odigrati, a neka bolja ekipa pobijedi”, rekao je trener željezničara, Nermin Bašić uoči ove utakmice.

Slično razmišlja i Vinko Marinović, koji vjeruje da sa Grbavice že odnijeti povoljan rezultat.

“Vjerujem da smo odigrali jako dobro u duelu protiv Austrije, izuzetno kvalitetne ekipe. Naš cilj je da zadržimo taj intenzitet i kvalitet igre u prvenstvu. Moramo poboljšati koncentraciju u važnim trenucima, kada se utakmica lomi. Ako to učinimo, rezultat neće izostati”, izjavio je Vinko Marinović, trener Borca.

Susret između Željezničara i Borca počinje od 20:45.

Osim ove utakmice, danas će biti odigrana još dva meča. Od 17 sati na teren će u Konjicu Igman i dobojska Sloga, a u Gabeli će igrati GOŠK i Zvijezda 09.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!