Dani Olmo objavio fotografiju iz teretane: Pogledajte kako mu izgledaju ruke

Nogomet 13. maj 202412:00 0 komentara
Foto: REUTERS/Annegret Hilse

Dani Olmo polako privodi kraju još jednu godinu u dresu RB Leipziga.

Ove je sezone ukupno skupio 25 nastupa, osam golova i pet asistencija, a vjerovatno bi njegov brojke bile kudikamo bolje da se nisu dogodile dvije povrede koje su ga izbacile van stroja na 90 dana.

Španac je propustio čak 27 utakmica, no to nije umanjilo interes europskih klubova za bivšim igračem Dinama kojeg Transfermarkt cijeni na visokih 60 miliona eura. Za njega se navodno već raspituju dva velika kluba iz engleske Premier lige, Bayern, ali i Barcelona koja bi rado vratila izdanak svoje škole na Camp Nou.

Sve to pozorno prati i Dinamo jer ima pravo na postotak od Olmovog transfera, odnosno 20 posto razlike koja ostane kada se od 60 miliona eura odbije već plaćenih 29. Dakle, 20 posto od 31 je 6,2, a upravo bi toliko miliona trebalo kapnuti u blagajnu Modrih. Naravno, pod uslovom da se transfer realizira.

Dok se čeka rasplet cijele situacije, koji će se vrlo vjerojatno dogoditi tek nakon Evropskog prvenstva u Njemačkoj, Dani Olmo marljivo trenira i priprema se za evropski turnir.

Objavio je tako fotografiju iz teretane na vlastitom Instagram profilu na kojoj ga možemo vidjeti u sjajnom fizičkom izdanju.

Foto: Instagram / Dani Olmo

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!