Davies bi u Real, Madriđani nude 40 miliona

Nogomet 01. jun 202408:33 0 komentara
REUTERS

Real Madrid će uz Kyliana Mbappea dodati (bar) još jednog igrača svjetske klase ove sezone u tim. Alfonso Davies je sve bliže dolasku u glavni grad Španije.

Kanadski reprezentativac je još prije nekoliko dana izrazio želju da pređe u redove Real Madrida. Lične uslove sa madridskim klubom je već dogovorio, sada je ostalo još da se dogovore dva kluba međusobno.

Navodno, Real je spreman da ponudi Bayernu 40 miliona eura kako bi doveo Daviesa, ostaje da se vidi da li će Bavarci prihvatiti tu ponudu, s obzirom da su prije dva mjeseca tražili 70 miliona.

Real Madrid na poziciji lijevog beka ima Ferlana Mendyja koji muku muči sa povredama, pa logično rješenje i jeste da dovedu novog lijevog beka. Davies je igrao odlično ove sezone za Bayern i doprinosio je mnogo napadački. Brzonogi bek, koji po potrebi igra i krilnog napadača, postigao je dva gola i šest asistencija.

Pored Real Madrida, interesovanje za Daviesa je pokazao i Chelsea, jer je kanadski reprezentativac velika želja novog trenera „Plavaca“, Enza Maresce.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!