Demirović otkrio kako je pokušao uplašiti Nijemce pred meč na Bilinom polju

Nogomet 10. okt 202412:45 0 komentara
Foto: NFS BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati meč trećeg kola elitne "A" grupe Lige nacija, a za protivnika će imati snažnu selekciju Njemačke.

Pored selektora Sergeja Barbareza medijima se danas obratio i napadač Stuttgarta Ermedin Demirović. Govorio je sjajni golgeter da li mu je činjenica kako poznaje igrače Njemačke prednost pred ovaj susret.

“Mislim da nije prednost da ih znamo. Svi znaju ko je Njemačka i koji su igrači. Imam dosta saigrača iz Stuttgarta, ali će opet biti analiza kao protiv svake ekipe. Dobro smo se spremili, dat ćemo svoj maksimum i vidjet ćemo šta ćemo izvući iz ove utakmice”, rekao je Demirović.

Tradicionalno naši najbolji igrači igraju u Bundesligi, a Kicker je nedavno odabrao 11 najboljih igrača iz BiH u Bundesligi. Nikoga nema iz ove novije generacije, a Demirović je upitan da li se neko od novajlija može uskoro umiješati na ovoj listi.

Foto: NFS BiH

“Teško kada vidiš ko je gore u napadu uz selektora Barbareza. Vjerovatno je Sergej i Džekson i bit će teško mene da neko stavi tu. Ja ću sve dati od sebe da i mene spomenu iza špica, ali mislim da to nije bitno za mene, nije bitno za ekipu, nije bitno ni za koga”, rekao je Demirović.

Demirovićem Stuttgart daje čak šest reprezentativaca selekciji Njemačke. Demirović je upitan da li je imao priliku pričati sa njima o utakmici protiv BiH.

“Pričali smo dosta o tome. Radujem se ovoj utakmici, znam pola ekipe. Malo smo se šalili, probao sam ih uplašiti u vezi stadiona, navijača i to. Rekao sam im da će im to biti drugačiji sport, nešto novo. Da to nisu doživjeli. Malo smo se šalili, ali bili realno. Oni će doći da pobijede, a za mene bi bilo posebno da pobijedimo ovaj meč, da bi ih mogao zezati u vezi toga. Ipak, sve je bilo više realno”, rekao je Demirović.

Napadač Zmajeva se osvrnuo i na situaciju sa poplavama u BiH, te istakao kako je to dodatni motiv za naš tim.

“To je tema i ekstra motiv za naš tim. Znamo kakva je situacija u našoj zemlji. Probat ćemo za ovih 90 minuta ljudima vratiti pozitivnu. To će možda biti samo 90 minuta da navijači barem tada zaborave na sve što se dešava. To je dodatna motivacija da ćemo dati sve od sebe. Nažalost, to je tema u ekipi”, rekao je Demirović.

Da li Demirović ima prednost zbog poznavanja protivnika?

“Nije to moja prednost. Znam koji su stoperi, dosta puta sam igrao protiv njih. Njemačkoj je teško dati gol, ali je najbitnije da kao ekipa radimo. Ako svako odradi posao imat ćemo priliku za gol. Mi špicevi u ovakvim utakmicama smo možda i najbitniji. Najbitnije je dati maksimum, biti borbeni, da trčimo, a na kraju svako će probati dati gol. Prednost nije baš za mene”, rekao je napadač Stuttgarta.

Meč BiH – Njemačka igra se u petak od 20 sati i 45 minuta, a sve dešavanja vezana za meč možete pratiti na portalu N1 Bosna i Hercegovina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!