„Đavolica“ Julia Roberts čestitala uvrijeđenom Pepu Guardioli

REUTERS/Molly Darlington

Holivood i fudbal iz neobičnog ugla. Među brojnim čestitkama koje su ovih dana stigle na adresu Manchester City i Pepa Guardiole posebno se izdvaja ona od čuvene američke glumice Julie Roberts.

„Čestitam Pepu Guardioli što je vodio svoj tim da titule u Ligi šampiona“, objavio je Julia Roberts na Instagramu, uz sliku španskog trenera kako ljubi veliki srebrni pehar.

Ta njena čestitka je samo za pola dana dobila skoro 100.000 lajkova.

Mnoge je iznenadilo otkud to da se slavna holivudska glumica interesuje za fudbal, a zapravo se ona na ovaj način „iskupila“ što je ne tako davno „uvrijedila“ Pepa Guardiolu.

Španac je prije par mjeseci dao zanimljivu primjedbu koja je postala viralna nakon što je Manchester City deklasirao RB Leipzig u Ligi šampiona.

„Ja sam poražen u Ligi šampiona. Imam tri idola u životu: Michaela Jordana, Tiger Voodsa i Juliju Roberts. Razočarao sam se kada je Julia Roberts došla u Manchester i otišla na Old Trafford u poshetu Manchester Unitedu. To se dogodilo ovih godina u periodu kad smo bolji od njih, a ne devedesetih kad su oni sa ser Alexom (Fergusonom) osvajali brojne titule. Nije došla da nas vidi. Zato čak i ako osvojimo Ligu šampiona, to se neće porediti sa činjenicom da je Julia Roberts došla u Manchester, a nije nas posjetila“, rekao je tada Pep Gvardiola.

Očigledno se „uvrijedio“ što su „Crveni đavoli“ i dalje popularniji od njegovih „Građana“. Vidjećemo kako će reagovati menadžer Cityja nakon ove objave „đavolice“ Julie Roberts, možda će to razočarenje malo manje boljeti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad