“Doživljavao sam čaroliju od kokaina i trave“: Bivši igrač Liverpoola prošao kroz pakao

Nogomet 10. apr 202411:50 0 komentara
Screenshot

Bivši slavni fudbaler Liverpoola, Danny Murphy, otkrio je da je po završetku karijere imao velikih problema sa zavisnošću od kokaina i marihuane.

“U početku sam se bavio određenim stvarima da bih dobio čudno ‘zujanje’. Mislim da je to bila akumulacija stvari pa mi je trebao malo bježanja od stvarnosti. A stvarnost se suočavala sa problemima. Kada igrate fudbal, adrenalin i dopamin vas tjeraju da razmišljate unaprijed i energično, bez obzira na druge stvari. Ova pitanja postaju velika bez fudbala“, rekao je Murphy.

Opisao je kako je izgledao užasan period kroz koji je prolazio.

“Doživljavao sam čaroliju od kokaina i pušenja trave. Piće? Mogao bih da živim bez njega. Nisam bio alkoholičar. Mogao sam da sjedim u kući sa alkoholom i ne pijem ga. Neko vrijeme sam bio zavistan od kokaina. Došao sam do tačke kada sam mislio da ne mogu bez toga. Što je bila glupost, naravno da sam mogao. U početku to uspijete. Radite to jednom sedmično, dva puta sedmično, a onda počnete da radite to i treći dan, i na kraju se to nagomila i zgrabi vas“, kazao je Murphy.

Probleme je previzišao zahvaljujući individualnim i grupnim terapijama.

Murphy je inače igrao na poziciji veziste. U Liverpoolu je nastupao od 1997. do 2004. godine. Nastupao je i za Fulham, Charlton, Tottenham i Crew Alexandriu… Penzionisao se u Blackburnu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE I OVE VIJESTI IZ SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!