Dudić i Radnički eliminisani iz Konferencijske lige nakon penala od Mornara

Nogomet 01. aug 202407:41 0 komentara
Foto: Radnički Kragujevac

Radnički iz Kragujevca je eliminisan od Mornara u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Barani su prošli poslije penala i to je veliki uspjeh za ekipu iz jedne od najlošijih evropskih liga.

Radnički 1923 je bio pred eliminacijom i bez penala, ali je Aleksić u osmom minutu nadoknade donio 2:1 i produžetke.

U penal seriji je počelo odbranom Lijeskića, ali uprkos tome Radnički nije prošao. Popović je zaustavio šut Ristiću, dok je u trećoj seriji Simović pogodio stativu.

Totalno nerezonska bila je odluka stručnog štaba Radničkog da Simović izvodi penal, pošto je jako slabo igrao cijeli meč. Špic Mornara Ondong je bolje reagovao od njega kod oba gola.

Držali su Kragujevčani konce igre u prvom poluvremenu, ali jedan trenutak nepažnje doveo ih je u problem. Ondong je nadskočio Simovića na centaršut Zorića iz kornera.

Prethodno, u sličnoj situaciji, nije bio sreće za Radnički. Šutirao je Vidosavljević, ali zatresao prečku.

Jako slaba odbrana Radničkog kapitulirala je i u 83. minutu, ponovo je loše Ondonga čuvao Simović i napadač Mornara je doneo prednost Baranima.

Ljuti su bili na izraelskog sudiju Barani, smatrali su da je trebalo da svira ranije kraj. Isključena su obojica trenera, bilo je i ljutnje i neprimjerene radosti.

Bolji je Radnički bio u prvom produžetku, dok su u drugom oba tima čekala penale. Ispostavilo se da je to bila mudrija taktika domaćina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!