Dudić i Radnički rutinski do treće pobjede u sezoni

Nogomet 18. sep 202420:20 0 komentara
Foto: FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

Kragujevčani najviše zahvaljujući mladom asu stigli do vrijedne pobjede protiv IMT-a u Loznici - 0:4.

U odloženom meču drugog kola Super lige Srbije Radnički 1923 je, najviše zahvaljujući sjajnoj partiji Bogdana Mirčetića, savladao IMT u Loznici.

Nekadašnji đak Partizanove škole, koji nije dobio adekvatnu šansu u Humskoj, odlučio je da pojača Kragujevčane, a u ovom timu igra sve bolje.

I protiv traktorista je odigrao vjerovatno i najbolji meč u seniorskoj karijeri, doduše i nema ih mnogo. Ali, sve što je uradio, bila je prevaga na stranu u duelu proiv IMT-a.

Već u 13. minutu ovaj momak je odlično ispratio akciju i dodavanje Beavisa, koji je prošao po lijevoj strani i vratio loptu u srce šesnaesterca, a tamo je sa 12 metara preciznim udarcem Mirčetić savladao nemoćnog Belića – 0:1.

Samo pet minuta kasnije nekadašnji omladinac Partizana iskoristio je dodavanje Simovića, uočio istrčalog Belića i sa 18 metara ga perfektnim udarcem lobovao – 0:2.

Zaigrao je potom IMT bolje, ali je sjajnu šansu za Kragujevčane pre toga imao i Gluščević, koji je izašao sam ispred čuvara mreže IMT-a, ali je iz izgledne pozicije šutirao pored gola Belića.

Mogli su Novobeograđani da se vrate u igru i da postignu makar jedan pogodak do poluvremena, ali 18-godišnji Nigerijac Lebi nije bio precizan u dva navrata. Najprije mu je Milošević odbranio snažan udarac sa 18 metara, a potom je isti igrač loše reagovao sa deset metara iz vrlo dobre pozicije.

Šumadinci su u 52. minutu dobili jedanaesterac, Court je oborio Ben Hassinea, za Ostraćanina nije bilo mnogo dileme, opravdano je pokazao na bijelu tačku, a Evandro je savladao Belića po treći put – 0:3.

Šest minuta kasnije sve dileme otklonio je Slaviša Radović, poslije centrašuta Ristića iskosa sa desne strane iz slobodnog udarca umakao je odbrani IMT-a i sa 11 metara glavom poslao loptu u mrežu uslovnog domaćina za svoj prvenac u Super ligi – 0:4.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!