Dudić: Ko je malo čitao između redova…

Nogomet 05. aug 202415:58 0 komentara
Foto: FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

Trener fudbalera Radničkog 1923 Feđa Dudić posle pobjede od 4:0 nad imenjakom iz Niša rekao je da mu je to najdraži trijumf.

“Rekao sam i momcima odmah nakon utakmice, ovo mi je, u dosadašnjem mandatu u Kragujevcu, najdraža pobjeda!“, rekao je Dudić, pa potom nastavio:

“Pobjeđivali smo mi velike utakmice i protivnike, ali cjelokupna ova atmosfera koja se stvorila poslije Evrope, gdje dva dana nismo spavali, gdje nam protivnik nije izašao u susret na molbu da odložimo utakmicu za 24 sata, što je legitimno, ne prigovaram, vidjeli su u tome svoju šansu… Ali sve to probudilo je naš karakter u koji niko nikada ne treba da sumnja. Borbenošću smo došli do ove pobjede, zabili golove iz prvih prilika, što nije bio slučaj protiv Mornara. Na 2:0 malo smo se branili, strijepili da ne primimo gol, ali kad se protivnik nije vratio u igru, mi smo podebljali rezultat. On jeste možda malo previsok u odnosu na dešavanja na terenu, ali naša pobjeda je sasvim zaslužena i čista kao suza“.

Ipak, ono što je posebno upalo u oči jeste izostavljanje iz protokola Sahlija Wajdija, koji je protiv Mornara bio možda i najslabija karika Kragujevčana na terenu.

“Nije u pitanju nikakva povreda. Ko je malo čitao između redova, shvatio je kada sam rekao da niko nije iznad kluba. Vidjet ćemo šta će dalje biti, on je i dalje naš igrač, ali to su zasad neke situacije interne, između njega, mene i ekipe“, rekao je Dudić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!