Emotivna priča iza Nemanje Vidića: Pobrinuo se za oca preminulog saigrača

Nogomet 27. sep 202409:20 0 komentara
GLYN KIRK / AFP

Nemanja Vidić, bivši kapiten Manchester Uniteda i reprezentativac Srbije, tokom godina postao je omiljen među mnogim navijačima, ali jedna priča je od njega napravila legendu.

Vidić je 2000. godine stigao na Marakanu i tamo je proveo sljedeće četiri godine. Sudbina je htjela da prve godine ode na pozajmicu u Spartak iz Subotice, ali i da u Zvezdi pronađe pravog prijatelja.

Postao je prijatelj s Vladom Dimitrijevićem, a to prijateljstvo je prekinuto tragedijom. Dimitrijević je nastradao na treningu.

Prvog oktobra 2001. godine su igrači Zvezde radili lakši trening, a pri samom kraju se Vlada srušio na zemlju. Ubrzo su mu pritrčali Dragan Džajić koji je strčao sa tribina, Jovan Damjanović koji je bio blizu njega, ali i članovi ljekarskog tima.

Slobodan Muslin, Goran Zuvić i Miša Bukumirović su pokušali da ga održe u životu do dolaska hitne pomoći koja je stigla tek nakon pola sata.

Na putu do Urgentnog centra je preminuo i to na rukama Vidića koji je ostao sa njim do posljednjeg trenutka.

View this post on Instagram

A post shared by Sportmaniak (@sportmaniak__)

Nešto kasnije je Vidić razgovarao sa Nedeljkom Dimitrijevićem, Vladinim ocem, i samo mu je kratko poručio. Otvori devizni račun. Što prije.

Nedeljko je otišao u banku nedugo nakon otvaranja računa, a službenica ga je pitala da li zna koliko novca ima na računu. Nije znao, ali je mislio da mu je Nemanja uplatio par hiljada eura.

Zaprepastio se kada je čuo da je na računu imao 126.000 eura. Odmah je pozvao Nemanju, a on ga je posavjetovao da kupi stan u Beogradu.

I da, ukoliko mu nedostaje još novca, samo javi.

Nedeljko je kupio stan u Beogradu, a odlučio je da bude to baš broj 15. Baš onaj broj koji je Vidić nosio na leđima.

Vidić o ovome nikada nije pričao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!