Ermedin Demirović za MARCU: Ratnik sam koji se uvijek bori, moj otac je moj idol

Nogomet 17. sep 202417:50 0 komentara
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Ermedin Demirović večeras sa svojim Stuttgartom igra meč prvog kola Lige prvaka protiv Reala u Madridu.

Kao strijelac dva gola protiv Borussije Moenchengladbach u prošlom kolu Bundeslige, te kao jedan od najefikasnijih ofanzivaca čitave prethodne sezone, bio je interesantan španskom listu MARCA.

Pričali su o njegovoj formi, željama, idolima, načinu igre.

Za njega mnogo znači što prvu utakmicu Lige prvaka igra na Bernabeuu:

“Biće veoma posebno, nema sumnje. Ostvarenje sna je debitovati u Ligi prvaka na jednom od najboljih stadiona na svijetu protiv najboljeg kluba na svijetu. Imao sam sreću da svoju prvu utakmicu kao profesionalac odigram na Camp Nouu, sa Alavesom, a sada ću igrati u Ligi šampiona na Bernabeuu. To je nevjerovatno.”

Spomenuo je sjećanja na Španiju, s ozbirom da je i tamo nastupao:

“U Španiji sam imao prvi profesionalni ugovor, ali istina je da su to bile dvije teške godine jer nisam puno igrao. Na ličnom planu, što se tiče života u Španiji, sjećanje je dobro, jer je to jako dobra zemlja. Ali na sportskom nivou nisam našao željenu minutažu i nisam mogao da igram onako kako sam zamislio.”

Dodao je da je sada u najboljem trenutku karijere:

“Tako se osjećam. Zaista sam uživao u prošloj sezoni u Augsburgu, a sada sam u još jednom sjajnom klubu kao što je Stuttgart, koji će igrati u Ligi prvaka i gdje ću ispuniti jedan od svojih snova iz djetinjstva.”

Sebe opisuje kao velikog ratnika na terenu:

“Ja sam ratnik, igrač koji ne prestaje da se bori. Kao napadač, volim da dajem golove i to je ono što tražim. Ali kada ne postignem gol, tim uvijek ima koristi. Mnogo se krećem, tražim prostore, idem da se borim sa defanzivcima.”

Na spomen Rudigera dao je svoje viđenje:

“Biće to velika bitka, jer je Rüdiger jedan od najboljih defanzivaca na svijetu. Mislim da će to biti zabavan meč. U Madridu su svi sjajni igrači i bez obzira kojeg igrača pogledate vidjet ćete svjetsku figuru, ali u konkretnom slučaju za koji me pitate, nema sumnje da je suočavanje s igračima kao što je Rüdiger izazov.”

Ima idole iz djetinjstva, životne i sportske:

“Moj idol je moj otac, uvijek broj jedan. Na sportskom nivou Ibrahimović i Džeko. Džeko je idol u mojoj zemlji, referenca, jedan od najboljih igrača na svijetu i uvijek sam mu se divio. Moći igrati s njim u reprezentaciji sada je ostvarenje sna.”

“Moj otac je za mene sve. Uvijek je bio tu, podržavao me, podigao me u najtežim trenucima. Sve mi je dao odmalena, vodio me na sve treninge, na utakmice.”

Za njega i porodicu mnogo znači utakmica na Bernabeuu, a nije mogao dobiti ni sve željene ulaznice:

“Svi su jako ponosni i veoma uzbuđeni zbog ove utakmice i imaću mnogo navijača na tribinama Bernabeua. Nije lako nabaviti karte za Bernabeu, ali… imam deset! Još mi je trebalo, ali sam zadovoljan. Da vidimo, ako vam govorim istinu… Trebalo mi je 50! Ali imaću suprugu, porodicu,… sve koji su me uvijek podržavali. I za njih je to poseban trenutak.”

Pričao je i o eventualnom postizanju pogotka, ali i šta planira s dresom:

“Volio bih da je to san. Ali prvo što želim je da ekipa odigra dobru utakmicu, da možemo izvući neriješeno ili čak pobijediti. Zašto ne? Onda, ako mogu da postignem gol, još bolje.”

“Još ne znam šta ću! To je majica za čuvanje, zaista, ali možda ako se desi lijep duel tokom utakmice ili se ukaže prilika, onda ću je zamijeniti To će se vidjeti.”

Dobio je ranije nadimak bokser:

“Ponekad me tako zovu, da. Već sam rekao da sam ratnik, koji ne prestaje da se bori na terenu. I istina je da mi je filozofija boksa pomogla da prebrodim neke teške trenutke u životu, uvijek ustajem, nikad ne odustajem. Proslavio sam tako i gol, zbog čega me zovu bokserom.”

Njegova očekivanja od Stuttgarta večeras su velika:

“Znamo da stvari moramo da uradimo veoma dobro, da će biti trenutaka u kojima ćemo morati da budemo zajedno da se branimo i drugih u kojima ćemo pokušati da napadnemo kako bismo napravili probleme Realu. Mislim da smo na Bernabeu stigli dobro pripremljeni i pokušat ćemo da odigramo sjajnu utakmicu.”

Meč Real Madrid – Stuttgart igra se od 21 sat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!