Fenomenalni Vasilj neodovoljan GOŠK-u: Zrinjski slavio u Gabeli, nada za titulu još živi

Nogomet 13. maj 202422:52 0 komentara
HŠK Zrinjski Mostar

Fudbaleri Zrinjskog slavili su 4:1 protiv GOŠK-a u Gabeli, te ostali još uvijek i matematički u igri za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Dvadeset uvodnih minuta na stadionu u Gabeli, proteklo je u potpunoj dominaciji Zrinjskog.

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine, prvo su zaprijetili preko Marija Ćužea, ali se istakao odličnom odbranom Filip Vasilj.

Desetak minuta kasnije šutirao je Sebastian Corda, ali Vasilj je upisao još jednu fenomenalnu odbranu.

Nizali su se napadi Plemića kao na traci, a šut Savića, Vasilj je zaustavio odbranom, ali uz pomoć i stative. Novu priliku ekipa Želja Petrovića imala je dva minuta kasnije, Tomislav Kiš je pokušao, ali rješenja za golmana domaćih, gosti iz Mostara nisu imali.

Mogli su izabranici Admira Adžema kazniti sve promašaje Plemića, ali udarac Ivana Ikića u finišu prvog poluvremena zaustavila je prečka.

HŠK Zrinjski Mostar

Sve propuštene prilike Zrinjski je nadoknadio za svega dva minuta drugog poluvremena. Mario Ćuže bio je strijelac u 49. minuti, a minut kasnije isti igrač postigao je novi gol za 0:2. Napadač Zrinjskog došao je do 10. golova u ovoj sezoni.

HŠK Zrinjski Mostar

Sve što su napravili u prvom poluvremenu, igrači GOŠK-a “prosuli” su za samo 15 minuta drugogo dijela, klada je Tomislav Kiš zabio za nedostižnih 0:3.

Josip Miličević uspio je ublažiti poraz Gabeljana i smanjiti na 1:3, samo četiri minute nakon trećeg gola Zrinjskog. Miličević je stigao do još jednog gola nekoliko minuta kasnije, ali sudije su poništile pogodak igrača GOŠK-a zbog kako su smatrali ofsajd pozicije.

Konačnih 1:4 postavio je Ivan Jukić u sudijskoj nadoknadi, kada se igrala 92. minuta meča.

Sada je Zrinjski drugi na tabeli sa pet bodova zaostatka za vodećim Borcem, a GOŠK se nalazi na poziciji broj deset sa 32 osvojena boda.

Što se tiče rasporeda dvije vodeće ekipe, u narednom kolu Borac dočekuje Igman, a Zrinjski ekipu Tuzla Cityja. U posljednjem 33. kolu Borac ide na gostovanje Željezničaru, a Zrinjski timu Igmana u Konjic.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!