Ferguson podržao Ten Haga i pored očajne sezone Uniteda

REUTERS/Russell Cheyne

Čelnici fudbalskog kluba Manchester United odlučili su prije nekoliko dana da Erik ten Hag i dalje bude menadžer kluba sa Old Trafforda, pošto je holandski trener dobio podršku Alexa Fergusona, prenosi britanski "Sun".

Britanski mediji navode da je rukovodstvo “Crvenih đavola” razmatralo smjenu Ten Haga zbog loših rezultata Manchester Uniteda u ovoj sezoni. Međutim, Ten Hag je zadržao svoju funkciju, pošto je dobio maksimalnu podršku legendarnog menadžera Alexa Fergusona.

JOŠ SPORTA

United se poslije 11. kola nalazi tek na osmom mjestu na tabeli Premijer lige sa devet bodova manje od prvoplasiranog Cityja. “Crveni đavoli” su nedavno eliminisani u osmini finala Liga kupa od Newcastlea iako su ovaj trofej osvojili prošle sezone.

Manchester United je u prva tri kola Lige šampiona zabilježio samo jednu pobjedu. Klub sa Old Trafforda je pobijedio Kopenhagen, a poražen je od Bayerna i Galatasaraya.

Britanski mediji navode da je Ferguson impresioniran kako se Ten Hag drži dugoročnog plana igre, a pogotovo kako donosi teške odluke da bi sačuvao autoritet.

“Naravno, legendarni Škot je razočaran rezultatima, ali jasno je upravi poručio da nisu u pravu oni koji sada upiru prstom i traže krivicu aktuelnog menadžera”, rekao izvor iz kluba za britanske medije.

Bonus Video:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad