Fiorentina u derbiju srušila Milan, De Gea skinuo dva penala Rossonerima

Nogomet 06. okt 202422:53 0 komentara
Foto: REUTERS/Jennifer Lorenzini

Dugo će ljubitelji fudbala u Firenci prepričavati večerašnji meč, posljednji u sedmom kolu italijanske Serije A, u kome su fudbaleri Fiorentine pobijedili ekipu Milana.

REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini
Foto: REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Utakmica na stadionu “Artemio Franchi“ završena je rezultatom 2:1 (1:0).

Meč su obilježila čak tri odbranjena penala, dva u prvom i jedan početkom drugog poluvremena. Prvi je odbranio golman gostiju Mike Maignan, druga dva domaći čuvar mreže i bivši as Manchester Uniteda, David De Hea.

U 20. minutu sudija Luka Paireto dobio je poziv iz VAR sobe zbog sporne situacije na ivici šesnaesterca u kojoj su učestvovali Dodo iz Fiorentine i igrač Milana Teo Hernandez. Francuz je zakačio omalenog Brazilca, koji je teatralno pao, činilo se da je kontakt bio minimalan, međutim arbitar je nakon odgledanog snimka pokazao na bijelu tačku.

Penal je izveo mladi Moise Kean, doskorašnji fudbaler Juventusa, ali je kao pobjednik izašao Mike Maignan, uhvatio je “živu loptu“.

Ljubičasti tada nisu tada postigli gol, ali jesu u 35. minutu, a strijelac je bio Yacine Adli, fudbaler Milana posuđen Fiorentini na godinu dana.

Ovaj 24-godišnji Francuz je prethodne dvije sezone igrao za Rossonere, a od ljetos igra za tim iz Firence. Postigao je efektan gol, ali osjećanja su mu bila pomješana. Nije slavio u trenutku kad je zatresao mrežu dojučerašnjeg saigrača Maignana. Samo je podigrao ruke u znak izvinjenja.

Ekipa Milana je imala veliku priliku da izjednači u nadoknadi prvog poluvremena, ali je David De Gea uspio da “pročita“ Tea Hernadeza i odbrani penal.

U 56. minutu novi podvig De Gee, penal je skrivio indisponirani Moise Kean, kazneni udarac izveo je Tammy Abraham, ali je Španac ponovo sačuvao svoju mrežu.

Pravi podvig 33-godišnjeg bivšeg golmana Atletico Madrida i Manchester Uniteda.

Međutim, samo četiri minuta kasnije nije mogao ništa: loptu je nabacio Teo Hernandez, a Christian Pulišić je elegantno poslao iza leđa Davida De Gee – 1:1.

Oba tima su u međuvremenu propisila nekoliko dobrih situacija, da bi u 73. minutu Albert Gudmundson preciznim udarcem ponovo doveo Fiorentinu u vodstvo – 2.1.

Utakmica je bila napeta, puna tenzija, pa je u 85. minutu crveni karton dobio trener Fiornetine, Rafaele Paladino, a po završetku utakmice i kapiten Rossonera Teo Hernandez.

Nakon poraza Milan je šesti na tabeli sa 11 bodova, Fiorentina je sa bodom manje na 11. mjestu.

U narednom kolu Fiorentina ide u Lecce, dok Milan dočekuje Udinese.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!