Florentinu Perezu puna kapa Viniciusa Juniora, Brazilac ga iznervirao posljednjom izjavom

Nogomet 11. sep 202419:41 0 komentara
Florentino Perez i Vinicius Junior (@fotokibit / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Igrač Real Madrida Vinicius Junior izazvao je žestoku reakciju izjavom kako bi Španiji trebalo oduzeti domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. godine ako ne riješi pitanje rasizma. Kako prenose mediji u ovoj zemlji, Brazilac je posebno naljutio svoga predsjednika Florentina Perez, kao i prvog čovjeka španske fudbalske lige Javiera Tebesa.

Tebas je rekao kako igrač Real Madrida nije bio dosljedan u intervjuu u kome je rekao da Španija ne bi trebalo da bude domaćin Svjetskog prvenstva 2030. godine ako se ne popravi stanje po pitanju rasizma u domaćem fudbalu. Vinicius je početkom mjeseca za CNN rekao da “Španija ne bi trebalo da bude domaćin Mundijala ako ne bude napretka po pitanju rasizma do 2030. godine”.

Zvijezdu Reala je zbog toga kritikovao gradonačelnik Madrida Jose Luis Martines-Almeida i zatražio od njega da povuče izjavu.

Također, ni Tebasu se nije dopala izjava brazilskog fudbalera, koji je od dolaska u Real 2018. godine na meti raznih uvreda na rasnoj osnovi.

“Mislim da ćete vidjeti da njegove izjave nisu bile u skladu sa onim što je rekao u intervjuu. U isto vrijeme kaže da bi trebalo razmotriti Španiju kao domaćina Svjetskog prvenstva i da Španija nije rasistička zemlja”, rekao je Tebas novinarima u Kini, gdje se nalazi na poslovnim sastancima, prenijeli su španski mediji.

Tebas je rekao da se slaže sa nekim stvarima koje je Vinicius rekao.

“Hajde da sklonimo nedosljednost i da ostavimo koherentno, a to je da Španija nije rasistička zemlja i u tome se slažem sa Viniciusom”, naveo je Tebas.

Fudbaler Real Madrida Dani Karvajal podržava saigrača u borbi protiv rasizma, ali je odbacio navode da bi Španiji trebalo oduzeti organizaciju Mundijala.

Uz Španiju turnir će 2030. godine organizovati Portugal i Maroko, a utakmice će se igrati i u Argentini, Paragvaju i Urugvaju, čime će se obilježiti 100. godišnjica Svjetskog prvenstva.

Predsjednik Reala Florentino Perez nije zadovoljan izjavom Viniciusa o eventualnom oduzimanju organizacije Mundijala i sve više ga nervira stav brazilskog fudbalera, prenijeli su španski mediji.

Spekuliše se da Real razmatra mogućnost da proda Brazilca zbog njegovog imidža u javnosti. Realu smeta i to što Vinicius i Rodrigo daju izjave medijima kada odu u reprezentaciju Brazila, a na španskom tlu ne govore mnogo za medije, a upravo to se i dogodilo prethodne sedmice.

Bonus video:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!