Fudbaler iz Srbije: “Bio sam mrtav na terenu, Bog mi je poslao anđela na tribine”

Nogomet 19. okt 202415:06 0 komentara
Cordoba CF

Dragiša Gudelj je sa 27 godina odlučio da okonča fudbalsku karijeru nakon što je imao velikih zdravstvenih problema.

Dva puta prošle godine se srušio na teren zbog problema sa srcem, a prvi put je bio i klinički mrtav.

„Bio sam na terenu praktički mrtav, bez pulsa. Meni je to sve bilo kao sekund. Kad sam ustao, pitao sam šta mi se dogodilo. Mislio sam da me neko udario. Kasnije su mi rekli da sam bio bez svijesti oko sedam minuta, dok je srčani zastoj trajao tri minute“ rekao je Gudelj za španski „AS“

On je potom objasnio svoje viđenje situacije.

„Imao sam sreće što se Bog pobrinuo da tog dana na tribinama bude njegov anđeo Pepe Segur, kardiolog bolnice u Kordobi, jedan od najboljih u Španiji i veliki navijač kluba. On mi je drugi otac, s njim imam poseban odnos. Bio je prisutan i kad sam odlučio da prestanem sa fudbalom, dva-tri dana nakon što mi se to dogodilo drugi put. Kad me je video kako padam, već je znao šta se događa, nije oklijevao te je uskočio na teren. S doktorom Bretonesom iz Kordobe mirno je riješio situaciju na punom stadionu. Ni njima to nije bilo lako. Tri i po minute života nisu mala stvar. Bio sam na ivici da se ne vratim ili da se vratim na neki drugačiji način. Hvala Bogu i njima, koji su pravovremeno bili tu. Dugujem im život“.

Otkrio je Gudelj i kako je posle prvog slučaja imao razgovor sa Christianom Eriksenom koji je takođe bio klinički mrtav na terenu.

„Nazvao me i pričali smo skoro sat vremena nakon prve epizode. Bio sam uplašen kao malo dijete, imao sam puno pitanja nakon onoga što mi se dogodilo, a on je bio jako smiren. Savjetovao me, pogotovo po pitanju mentalnog stanja. Rekao mi je da je teško, ali da moram da budem pozitivan, prihvatim situaciju i da to može svakome da se dogodi“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!