Fudbaler koji je izabrao Švicarsku ispred Srbije: “Da je bilo kontakta, Piksi bi znao kako se zovem”

Nogomet 29. nov 202310:37 0 komentara
REUTERS/Denis Balibouse

U proteklom periodu ovaj fudbaler se povezivao sa fudbalskom reprezentacijom Srbije, ali je na kraju odlučio kako će u budućnosti nositi dres reprezentacije Švicarske.

Dugo se vijećalo za koga će igrati momak čiji korijeni vuku iz Srbije, a koji je rođen u Lucernu, a nakon što je debitovao protiv Kosova u dresu Švicarske odlučio je da pojasni svoju odluku.

“Jednostavno, ljudi iz Švicarske su pričali sa mnom, to je prevagnulo. Srbija i ja nismo bili u kontaktu prethodnih mjeseci, to nije tačna informacija. Zvali su me dvije sedmice prije reprezentativne pauze, a ja sam se tada već odlučio da ću nositi dres Švicarske. Kako bih vam rekao, neću ništa loše reći, ništa tu nije bilo protiv Srbije. Jednostavno, da su oni bili u kontaktu sa mnom, selektor Srbije bi znao kako se ja zovem“, rekao je Ugrinić.

Ugrinić je odigrao odlično i protiv Crvene zvezde u pobjedi od 2:0 i tako donio Young Boysima Ligu Evrope.

“Lijep je osjećaj, jako važna utakmica. Žao mi je da nismo prošli i jedni i drugi. Ponovo su navijači Zvezde napravili sjajnu atmosferu. Želim im sve najbolje u budućnosti. Bilo je teško, ali kada se pogleda grupa, vidjelo se da će se između Zvezde i Young Boysa odlučivati ko ide u Ligu Evrope. Jeste mi žao, ali jednostavno, takav je fudbal“, kazao je Ugrinić.

Istakao je da je navijač Crvene zvezde, baš kao i njegova porodica, te da bi jednom volio da igra za beogradski klub.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!