Fudbaler Radnika stao u zaštitu Husrefa Musemića pa pitao gdje su kazne za veličanje ratnih zločinaca: “Svi u odbranu jedan je Husref!”

Nogomet 23. okt 202409:50 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Mnogo prašine proteklih dana podigla je kazna izrečena treneru Igmana, Husrefu Musemiću, nakon nedoličnog ponašanja poslije utakmice sa Zrinjskim.

Nezadovoljan je bio legendarni stručnjak suđenjem na toj utakmici, a nakon što je sudija Mario Pejić pokazao crveni karton Almiru Bekiću Musemić je izgubio živce, te je i sam isključen.

Jučer je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donijela odluku kojom se Husref Musemić suspenduje na šest mjeseci.

Stigle su brojne reakcije nakon ovog susreta, a podršku je iskusnom stručnjaku pružio i fudbaler Radnika Mirzad Mehanović.

31-godišnji fudbaler se oglasio na Facebooku istakavši kako se Musemićev postupak ne smije opravdati i podržati, ali da čovjek poput njega nije zaslužio ovakvu kaznu.

“Pogotovo kada vidimo da se veličanje ratnih zločinaca na tribinama skoro nikada ne evidentira, a još rijeđe kažnjava, kad neki treneri za tučnjavu protivničkiih igrača dobiju mizerne kazne, itd. Od nepravde je jedino gora selektivna pravda. Zato, ako Sarajevo kao klub/grad ima jedan slogan ‘Svi u napad jedan je Hase’, trebali bi malo da se aktiviraju i sa sloganom ‘Svi u odbranu jedan je Husref'”, poručio je Mehanović.

Foto: Instagram

Podsjećamo, Musemić je kažnjen nakon što je po završetku susreta vrijeđao kontrolora suđenja Admira Šehovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!