Fudbaleri Željezničara u još jednoj humanitarnoj akciji: Tu smo da pomognemo koliko možemo, zovite humanitarni broj

Nogomet 08. okt 202420:58 0 komentara
Foto: N1 / F.Z.

Fudbaleri Željezničara i pored svih obaveza u klubu i trenažnom procesu došli su na humanitarno večer kako bi animirali građane da pozivaju humanitarni broj i time doniraju novac za unesrećene u poplavama koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu.

Delegaciju Željezničara predvodio je trener Denis Ćorić.

“U ime FK Željezničar želim da izrazim sućut obiteljima. Nadam se da ćemo večeras odavde poslati poruku da unesrećeni nisu sami. Nadam se će sve ovo što prije proći i da život krene dalje. Mi smo tu da im pomognemo da budemo vjetar u leđa.”, rekao je Ćorić.

Marin Galić je fudbaler kluba sa Grbavice, a grad u kojem je rođen, Kiseljak, teško je pogođen poplavama.

“Ja sam iz Kiseljaka. Moram reći da je drugačije je kada sve ovo što se događa vidite svojim očima. Obitelji, prijatelji, ljudi koje znam su u velikim problemima i na velikim iskušenjima. Izenadilo ih je ovo sve. Možemo da pomognemo koliko možemo, da zovemo humanitarni broj, da uradimo šta možemo.”

Bio je tu i golman Vedad Muftić, koji je, kao i ostali, počeo izjavom saučešća porodicama preminulih u opštinama koje su zahvaćene poplavom.

“Čast mi je da sam ispred kluba ovdje. među velikim imenima. Želim izraziti saučešće. Svi smo pokazali svoju ljudskost i stavili se na raspolaganje svakome kome je pomoć potrebna.”

Među zvanicama bio je i Srđan Stanić, bivši fudbaler “plavih” sa Grbavice.

“Ovo je za mene već ko zna koja humanitarna akcija da se ljudima obezbijedi sve što im je potrebno. Jako sam se obradovao pozivu. Želim da građani zovu u štvo većem broju jer je ljudima pomoić potrebna što ranije. Imali smo ranije poplave, pomoć nije stigla na vrijeme. Ljudima je pomoć potrebna odmah.”

F.Z./N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!