Golijada na Tušnju: Borac postigao šest golova Tuzli i napravio važan korak ka tituli prvaka BiH

Nogomet 13. maj 202418:48 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Fudbaleri Borca upisali su veoma važnu pobjedu protiv Tuzla Cityja na Tušnju 6:2 i tako stigli na korak od titule prvaka Bosne i Hercegovine dva kola prije kraja prvenstva. Već večeras može biti praktički sve riješeno, ukoliko Zrinjski ne ostvari pobjedu protiv GOŠK-a u Gabeli.

Nakon samo jedanaest minuta Tuzla City stigla je do vodstva, a mrežu Marka Miloševića sa petnaestak metara pogodio je Alen Mašović.

Samo tri minute trajala je radost domaćih, izjednačenje su režirali asistencijom Damir Hrelja, a realizacijom Jakov Blagajić, koji se najbolje snašao pred golom Tuzle.

Do kraja prvog poluvremena Tarik Abduhalović je još tri puta vadio loptu iz svoje mreže.

Dobra šansa Hrelje bila je uvertira za vodtsvi Banjalučana. Blagaić u ulozi asistenta, odlično je uposlio Grahovca, koji pogađa mrežu Abdulahovića.

Vranješ i Lukić donijeli su veliku prednost lideru bh. šampionata do kraja prvog dijela.

Ajdin Nukić u 63. minuti utakmice dao je malo nade Tuzlacima, da mogu do pozitivnijeg rezultata, ali je crveni karton Huse Krajaševića u 80. minuti ugasio sve nade Cityja. Karjašević je proveo samo četiri minute na terenu prije isključenja, nakon koškanja sa Srđanom Grahovcem glavni sudija Miloš Gigović pokazao mu je put u svlačionicu.

Ekipa Vinka Marinovića stigla je do još dva gola preko Hrelje i Pejovića.

Sada Borac ima 75 bodova osam više od drugoplasiranog Zrinjskog, te ukoliko Plemići večeras ne pobijedi Banjalučani su novi prvaci BiH. S druge strane, Tuzla Cityju nalazi se u teškoj poziciji. U zoni su ispadanja sa 27 bodova, pet manje od 11. GOŠK-a dva kola prije kraja.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!