Golman prijavio Zvezdu zbog duga od 30.000 eura

Nogomet 05. okt 202411:20 0 komentara
FK Crvena Zvezda

Crvena zvezda je učesnik Lige prvaka i ima ozbiljne prihode, ali to ne znači da izmiruje sve obaveze na vrijeme i nedavno je prijavljena za kašnjenje u isplati duga od oko 30.000 eura.

Slučaj je predao na izvršenje bivši golman kluba s Marakane Zoran Popović.

Aktuelni čuvar mreže Železničara iz Pančeva prijavio je Disciplinskoj komisiji FSS da Crvena zvezda nije ispoštovala rok za izmirenje duga na osnovu prethodno potpisanog reprograma.

To je došlo na naplatu ljetos, ali na Popovićev račun nije legla propisana suma iz Crvene zvezde, pa je odlučio da se obrati institucijama.

Slučaj je ponovo aktiviran krajem septembra i nema sumnje da će Crvena zvezda izmiriti tu obavezu, ili već i jeste sa zakašnjenjem, pošto je 15. oktobra UEFA monitoring za dobijanje evropske licence i klub ne smije da bude na listi dužnika.

Uoči UEFA finansijskih presjeka, pojedini klubovi među kojima je i Crvena zvezda imaju praksu da potpisuju reprograme sa igračima oko isplate, što je uradio i Popović.

Evropska kuća fudbala je od prošle sezone, umejsto jednog, predvidjela četiri monitoringa finansijskog stanja klubova, kao preduslova za dobijanje licence. Prvi je 15. oktobra, naredni 15. januara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!