Guardiola stao uz igrače koji najavljuju potencijalni štrajk: “Oni su jedini koji imaju moć”

Nogomet 21. sep 202411:50 0 komentara
Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Jedna od gorućih tema u svijetu nogometa je potencijalni štrajk igrača zbog prevelikih napora i velikog broja utakmica. Sada su dobili podršku trenera Manchester Cityja Pepa Guardiole.

Rodri, nogometaš Guardiolinog Cityja, nedavno je rekao da su igrači sve bliže štrajku jer neće imati druge opcije ako se nastavi ovako gust raspored utakmica.

Neki igrači igraju više od 55 utakmica u sezoni, a novi format Lige prvaka dodao je još po dvije utakmice u grupnoj fazi. Također, Svjetsko klupsko prvenstvo igrat će se u lipnju i srpnju i igrat će 32 reprezentacije.

“Ako se želi nešto promijeniti, mora se početi od igrača. Oni jedini mogu napraviti nešto oko organizacije, dignuti glas i napraviti nešto. Posao (nogomet) može preživjeti bez trenera, bez sportskih direktora, bez medija, bez vlasnika. Ali bez nogometaša – ne može se igrati. Oni su jedini koji imaju moć da nešto učine”, rekao je Guardiola i dodao:

“Također, prilično sam siguran da to rade kako bi nogomet učinili atraktivnijim, to je razlog. Ne samo Rodri, mnogo igrača. Ne samo u ovoj zemlji, rekao bih, već diljem svijeta, ljudi počinju govoriti. Vidjet ćemo.”

Zasad je štrajk posljednja opcija, prvo će biti pregovora s FIFA-om, ali tema pregustog kalendara sada je visoko na dnevnom redu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!