#HardKohr i herojska akcija: Fudbaler spasio bespomoćnu ženu

Nogomet 12. okt 202410:16 0 komentara
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Dominik Kohr, vezni fudbaler Mainza, aspolutni je heroj dana u Njemačkoj. Sa razlogom. Posebno zato što je njegov potez bio u suprotnosti sa imidžom lošeg momka koji ima u sportskom svijetu.

Dominik Kohr je u srijedu uveče bio među igračima koji su učestvovali na humanitarnoj utakmici za jednog dječaka oboljelog od kancera.

Vraćajući se sa utakmice, Dominik Kohr je pomogao u spašavanju nepoznate žene. Pored puta je primijetio osobu kojoj je, očigledno, bila potrebna pomoć.

„Djelovalo mi je čudno, zato sam se vratio na to mjesto ponovo. I tada sam video da žena leži pored puta“, rekao je Kohr za njemačke medije.

Kohr se zatim zaustavio i pozvao policiju koja je preduzela dalje potrebne mjere. Kohr je sačekao dolazak policije i bio je prisutan tokom pružanja prve pomoći nesretnoj ženi.

Policija je potvrdila da se radi o starijoj ženi čiji je nestanak bio prijavljen i koja je bila u teškom stanju hipotermična, gotovo smrznuta. Policija je navela da žena vjerovatno ne bi preživjela da fudbaler nije pozvao pomoć.

„Zaista sam se naježio kada su mi javili da se žena osjeća bolje. Svi koji me poznaju znaju da imam i drugu stranu, da sam osoba koja se uvijek trudi da pomogne i da sam porodičan čovjek“, rekao je igrač Mainza.

Među navijačima i ljubiteljima fudbala, Kohr važi za grubog igrača, a i sam na društvenim mrežama koristi oznaku #HardKohr. Medije je zato iznenadila ova reakcija nekoga ko se „predstavlja“ kao grubijan.

„Razumijem predrasude, ali uvijek morate da naučite lekcije i da se trudite da budete bolji“, rekao je Kohr koji odrađuje suspenziju zbog pet žutih kartona dobijenih na svega šest mečeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!