Historijski bod Borca u KL: Banjalučani ostali neporaženi protiv grčkog velikana Panathinakosa

Nogomet 03. okt 202422:52 0 komentara
Foto: FK Borac

Fudbaleri Borca remizirali su protiv Panahtinaikosa 1:1 u meču 1. kola Konferencijske lige, te stigli do historijskog boda u debitanskom nastupu u glavnom dijelu UEFA takmičenja.

Gosti iz Grčke poveli su već u 11. minutu meča preko Anastasiosa Bakasetasa. Kapitenu i napadču PAO-a asistirao je Filip Mladenović.

Pokušavali su Banjačučani preko Savića, Kulašina i Skorupa u nastavku, ali svi udarci su bili bezopasni, tako da Bartlomiej Dragowski nije imao ozbiljnijeg posla.

Slaba posjeta u Banjaluci: Duel Borca i grčkog velikana prati tek nekoliko hiljada navijača (VIDEO/FOTO)

Dobru priliku imao je Bakasetasau finišu prvog poluvremena, ali je izblokiran strijelac prvog gola od Borčeve odbrane.

Radio je i VAR prije odlaska na odmor. Glavni arbitar Elchin Masiyev iz Azerbejdžana provjerao je potencijalni penal za Panathinaikos, ali je utvrdio da nije bilo igranja rukom igrača domaćeg tima.

Foto: FK Borac
Foto: PAO FC
Foto: PAO FC
Foto: PAO FC
Foto: FK Borac
Foto: FK Borac
Foto: FK Borac

Samo pet minuta trebalo je Borcu da dođe do prvog historijskog gola u glavnom turniru UEFA takmičenja. Sjajan centaršut uputio je Sebastian Herrera u kazneni prostor grčkog kluba, a najsnalažljiviji u petercu Panathinaikosa bio je Đorđe Despotović i matirao Dragowskog za 1:1.

Dvije minute kasnije mogao je Herrera poslije asistencije, upisati se i u strijelce, ali krajnjim naporima brani njegov udarac Dragowski.

Igrala se 62. minuta meča, kada je dobru šansu propustio Andraž Šporar, sa deset metara poslije lijepe akcije šutirao je pored gola.

Deset minuta kasnije, Tete je vrhunski šutirao s ruba šesnaesterca, ali stativa je bila saveznik Banjalučana i sretno su ostali i dalje u meču.

Lešinari bodre Borac u historijskom meču, stigla i tri autobusa grčkih navijača u Banjaluku (VIDEO)

Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja, Panathinaikos je imao malo više od igre, ali u Grčku se vraća sa jednim bodom.

Svi su vidjeli u sudijskoj nadoknaid loptu u mreži, kada je Ioannidis snalažljivo pokušao glavom, ali na sreću za Borac lopta odlazi pored gola Šiškovskog.

Naredno kolo Panathinaikos dočekuje jednog od favorita za titulu u Konferencijskog ligi Cheslea 24. oktobra, a Borac ide na gostovanje istog dana APOEL-u na Kipar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!