Huseinbašić: Dobro je što nisam počeo utakmicu protiv Mađarske, pun sam energije za petak

Nogomet 16. okt 202419:20 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Denis Huseinbašić vratio se poslije prozora UEFA Lige nacija u Keln, poslije okršaja s Njemačkom i Mađarskom.

Huseinbašić je po povratku u matični tim govorio za njemačke medije. Na pitanje o novim klupskim obavezama, 23-godišnjak je rekao:

“Pun sam energije. Dobro je što nisam započeo drugu utakmicu pa imam snage za petak. Imao sam let rano ujutru tako da nisam puno spavao nakon utakmice s Mađarskom. Igrati dvaput u ovom periodu za BiH je bilo zabavno, atmosfera je bila odlična”, kazao je bh. reprezentativac njemačkim medijima. 

Inače, veznjak Kelna odigrao je 65 minuta i bio u startnoj postavi protiv Nijemaca, a u duelu s Mađarskom u igru je ušao u drugom poluvremenu i zabilježio 27 minuta.

Popularne Jarčeve za koje igra Huseinbašić u petak 18. oktobra očekuje utakmica 9. kola 2. Bundeslige u Darmstadtu.

Keln zauzima trenutno sedmu poziciju s 12 bodova, a Darmstadt je tek 16. sa svega šest bodova.

“Budući da sam dva puta igrao na međunarodnom nivou, mogu to iskustvo ponijeti sa sobom na trening u klubu i to me čini snažnim”, rekao je između ostalog Huseinbašić.

Mladi veznjak ima šest nastupa u reprezentacije Bosne i Hercegovine, a odigrao je i pet utakmica te postigao dva gola za mladu selekciju Njemačke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!