I to je moguće: Nijemac će preuzeti reprezentaciju Engleske!

Nogomet 15. okt 202415:59 0 komentara
REUTERS/Toby Melville

Lee Carsley je bio pošten kao malo koji trener u njegovoj poziciji. Odradio je posao vršioca dužnosti selektora Engleske i javno rekao da nije spreman za to i da je timu potrebno dugoročno rješenje.

Izgleda da se na to neće dugo čekati.

BBC piše da je bivši menadžer Mainza, Borusije Dortmund, Paris Saint Gremaina, Chelseaja i Bayerna već susreo sa čelnicima Fudbalske asocijacije. Riječ je o Thomasu Tuchelu, koji bi uskoro trebalo da postane treći stranac na kormilu “Albiona“ posle Sven-Gorana Erikssona i Fabija Capella, a prvi Nijemac koji će voditi Engleze.

REUTERS/Angelika Warmuth

BBC piše i da se Tuchel ljetos sastao sa novim suvlasnikom Manchester Uniteda Sir Jimom Rattclifeom, ali da taj razgovor nije doveo do otkaza Eriku Ten Hagu i početka saradnje sa novim menadžerom.

Ta uloga punih osam godina pripadala je Garethu Southgateu, koji je na 102 utakmice zabilježio 64 pobjede i priredio naciji najuspješniji period ikada uz dva finala evropksih, odnosno polufinale i četvrtfinale svjetskih prvenstava.

Ipak, izostajao je trofej, tako da se Southgate povukao posle poraza od Španije prošlog jula u Njemačkoj i ostavio prostor da se FA na vrijeme dogovori sa njegovim nasljednikom. To je očigledno potrajalo pa je jedan Irac doživio da vodi Englesku na tri meča, posle koji će Carsleyjev učinak ostati tri pobjede i poraz od Grčke na “Wembleyju“.

Očekuje se da će dalje nastaviti Tuchel kao dugoročno rješenje, iako se prethodnih dana govorilo o tome da je prvi favorit Pep Guardiola. To, međutim, nije bilo realno, tako da ugovor po svemu sudeći čeka trenera koji je od ljetošnjeg rastanka sa Bayernom slobodan u potrazi novog angažmana.

BBC se poziva na najmanje dva izvora koji tvrde da je to gotova stvar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!