Idu bolji dani za Tuzlake, Azmir Husić se vraća u Slobodu

Nogomet 24. jun 202314:16 0 komentara
N1/F.Z.

Azmir Husić bi se do kraja dana i zvanično trebao vratiti u FK Sloboda kao mandatar novog Upravnog odbora.

Odluka je donesena nakon nekoliko sedmica pregovora sa potencijalnim kandidatima, a na kraju je izbor pao na bivšeg predsjednika tuzlanskog tima. Da li će Husić biti predsjednik ili će na čelo postaviti svog čovjeka ostaje da se vidi u narednim danima.

Husić je bio prvi čovjek Slobode u periodu od 2015. do 2016. godine. Pod njegovim vodstvom Tuzlaci su izborili povratak u Premijer ligu, a onda i plasman u evropska takmičenja.

Posljednjih nekoliko sezona bio je predsjednik FK Tuzla City gdje je dobio titulu počasnog predsjednika, a član je i Izvršnog odbora N/FS BiH.

“Danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između predstavnika FK Sloboda i gospodina Azmira Husića. To znači da će se na prvoj narednoj skupštini kluba imenovati novi upravni odbor sa osobama koje predloži gospodin Husić. Postojeći saziv skupštine će napustiti i pokloniti svoja upravljačka prava klubu pri čemu će se imenovati komisija od 7 članova koja će popuniti novi saziv Skupštine.

Komisiju će činiti :
1 predstavnik RSD Sloboda
1 predstavnik Grada Tuzla
1 predstavnik UG Veterani FK Sloboda

1 predstavnik UG Prijatelji FK Sloboda
1 predstavnik navijačke skupine Fukare Tuzla
1 predstavnik FK Sloboda Tuzla
1 predstavnik gospodina Azmira Husića

Na ovaj način završen je proces imenovanja novog klupskog rukovodstva kojem želimo mnogo sreće u predstojećem radu i nadolazećim izazovima” naveli su iz Slobode.

Podsjetimo, Sloboda će od naredne sezone igrati u Federalnoj ligi, a glavni cilj će svakako biti povratak u društvo najboljih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE I OVO:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!