Impresivan podatak koji govori zašto je Ronaldo jedan od najvećih sportista ikada

Nogomet 01. okt 202408:50 0 komentara
REUTERS/Hamad I Mohammed

Godine su samo broj kada su u pitanju sportske legende, a neke od njih to plastično pokazuju i na terenu.

To je pokazao i Portugalac Cristiano Ronaldo koji je u drugom kolu Azijske lige šampiona bio strijelac u pobjedi Al Nassra protiv Al Rayyana iz Katara sa 2:1. Portugalac je povisio na 2:0 nakon što je prethodno seriju otvorio Sadio Mane što je bilo dovoljno za pobjedu nakon remija na strartu takmičenja.

Ono što je posebno impresivno i što pokazuje da godine nisu prepreka za Ronalda jeste jedan podatak.

Naime, ovim golom, Portugalac je došao do brojke od 441 gola od kako je napunio 30 godina, dok je u svojim dvadesetim godinama postigao jedan gol manje, odnosno 440.

Gotovo neralno zvuče ovi podaci, a to podsjeća i na Novaka Đokovića koji je u karijeri osvojio 24 grand slam titule, od čega polovinu od trenutka kada je napunio 30 godina.

Nekada je to bilo nezamislivo, a iako je dugovječnosti sportista doprinio i razvoj medicine, bolji uslovi za oporavak i mnogo veća briga o tijelu, slučajevi kao ovi Đokovića i Ronalda posebni su i zbog nestvarnih rezultata koje i dalje ostvaruju.

Mali je broj onih poput njih dvojice, a tu su još Leo Messi, Lebron James, Rafael Nadal i drugih koji su duboko u tridesetima bili ovako moćni.

Samo još jedan dokaz koliko su posebni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!