Jakirović i Dinamo slažu snažan tim: Stigao bek iz Rome

Nogomet 14. aug 202417:57 0 komentara
Foto: GNK Dinamo Zagreb

Treći španski nogometaš u Dinamovoj historiji, a drugi u razmaku od samo mjesec dana... Talentovani Jan Oliveras, nekadašnji član španske juniorske reprezentacije i dojučerašnji defanzivac mlade ekipe Rome, novi je igrač Dinama. U maksimirski klub dolazi na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora.

Oliveras je ponajprije lijevi bek, ali može igrati i ofanzivnije, a po potrebi pokrivati kao središnji vezni. Nedavno je izašao iz tinejdžerskih godina, 7. juna navršio je okruglih 20, rođen je u Manresi, a nogometni put pomalo je podsjetio i na popularnog Danija Olma, miljenika Dinamovih navijača, prvog Španca u historiji plavog kluba.

I Oliveras je, kao i Olmo u dječačkim danima trenirao u Espanyolu, a s vremenom prešao u redove gradskog rivala, Barcelone. Obojica su popularnu Barcinu školu, La Masiju, napustili sa 16 godina pri čemu je Olmo došao u Dinamo, a Oliveras u Romu.

Novi maksimirski defanzivac duže je od četiri godine proveo je u Barceloni, od 2016. do 2020. U Romi je nastupao za mladu, razvojnu ekipu s kojom je u zadnje tri sezone osvojio Kup i dvaput bio viceprvak.

Prošle je godine bio član španske U-19 reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Oliveras je, dakle, treći španski nogometaš u Dinamovoj historiji. Led je probio maestralni Olmo koji je ovdje proveo pet i pol godina, a sljedeći Španac, 22-godišnji stoper Raul Torrente, aterirao je ovoga ljeta, početkom juna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!