Jeftine greške opet koštale Dortmund, prvi bod za Heidenheim

Nogomet 01. sep 202322:42 0 komentara
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda odigrali su nerješeno sa Heidenheimom pred svojim navijačima u okviru prvog meča trećeg kola Bundeslige - rezultat utakmice bio je 2:2.

Dominantno su izabranici Edina Terzića otvorili meč – Borussija je do vodstva došla u sedmom minutu poslije atraktivnog pogotka Julijana Brandta tik izvan šesnaesterca. Njemački reprezentativac je i izborio jedanaesterac za svoj tim samo šest minuta kasnije, a sa bijele tačke bio je precizan Emre Can.

Borussija je nastavila sa inicijativom uprkos tome što je imala dva gola prednosti, ali konkretna igra nije krunisana novim pogotkom. To je došlo na naplatu u drugom delu, kada je zaostatak za domaćinom pogotkom iz poluvoleja prepolovio napadač Heidenheima Eren Dinkci u 61. minutu.

Napadač domaćih Sebastijan Haller je nesmotreno skrivio penal u 77. minutu – poslije lošeg prijema lopte u sopstvenom kaznenom prostoru mu se prikrao Jan-Nicklas Beste, kojeg je napadač iz Obale Slonovače na nedozvoljen način spriječio da dođe do lopte i sudija je pokazao na bijelu tačku. Sa penala je bio neumoljiv Tim Kleindienst, koji je šutirao po sredini gola.

Poslije izjednačenja je ponovo ekipa iz Dortmunda uspostavila kontrolu  i pokušala da se domogne gola koji bi joj garantovao sva tri boda, ali uzalud. Felix Nmecha je pogodio prečku šutem koji je uputio sa 12 metara u devetom minutu nadoknade poslije dodavanja Brandta sa desne strane.

Borussija je sada na šestom mestu sa pet bodova, dok je Heidenheim osvojio prvi bod i zauzima 13. mjesto.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!