Joško Jeličić za N1: Previše smo ranjeni na ovim prostorima, Dinamu i Zvezdi sretno u Ligi prvaka (VIDEO)

Nogomet 22. okt 202416:07 0 komentara
N1/screenshot

Joško Jeličić jedan je od najetabliranijih sportskih novinara u regionu, a protekla dva dana boravi u crnogorskom Ulcinju na "Mundijalu prijateljstva", koji je treću godinu održava u ovom gradu,

Jeličić je sinoć bio jedna od zvanica na crnogorskoj premijeri filma “Dogodio se – Ratko Rudić”, koji govori o karijeri i životu najboljeg vaterpolo trenera svih vremena Ratku Rudiću.

Prije početka projekcije Jeličić je odlučio odgovoriti na nekoliko pitanja N1 o samoj manifestaciji, ali i regionalnom fudbalu.

“Bio sam pozivan na Mundijal prijateljstva i ranije, ali nisam uspijevao uskladiti svoje obaveze. MEđutim, ove godine sam vrlo rado došao, sreo sam i Pavla u Sarajevu na Simposaru, i apsolutno podržavam ovakve stvari. Jako očita dobra energija, puno veličina sa prostora bivše Jugoslavije, puno veličina uz koje sam ja osjetio zapravo miris svog djetinjstva, nogometaša koji su igrali na visokoj razini u tadašnjoj ligi. Tu je prisutna i ona naša uobičajena sportska etika i siguran sam da će tako potrajati do samog kraja.”

Mundijal prijateljstva ima posebnu socijalnu notu, u svijetu u kojem se volimo dijeliti po svim parametrima, jer on spaja ljude, dok ih politike razdvajaju.

“Kao i Simposar u Sarajevu, tako i ovo ovdje u tom svjetlu. Previše smo ranjeni na ovim prostorima i sigurno da ovakve stvari gdje se osjeća samo pozitiva jako dobro utječe na one koji su ovdje, i koji ovo gledaju sa pozitivne strane, jer ovdje caruje samo pozitivna energija. Dobro je ovdje, bit će i pjesme, bit će i vina, i svi smo došli s ciljem da se dobro podružimo i izvan ove manifestacije.”

Joško Jeličić je, uoči utakmica Lige prvaka, koja večeras počinje svoje 3. kolo govorio je o regionalnim predstavnicima u najelitnijem fudbalskom takmičenju Evrope.

“Mislim na obzirom na kvalitet liga u cijeloj regiji, velika je stvar što klubovi igraju Ligu prvaka sa ovih prostora. Velike čestitke i Dinamu i Crvenoj zvezdi što su ušli u to odabrano društvo samim tim što su pomogli ne samo svojim klubovima i državama, nego i drugim klubovima u UEFA-i, jer svaki klub u hrvatskoj i srpskoj ligi može uživati benefite njihovog plasmana. NE treba očekivati previše. Treba biti zadovoljan što jesmo u tom društvu, kako DInamo, tako i Crvena zvezda. A siguran sam da s obzirom na sve ono što je oduvijek prisutno u ovoj regiji, da postoji poseban motiv kada igraš protiv boljih od sebe, gdje možeš samo napredovati, nema previše pritiska, mislim da mogu samo rasti u sljedećim utakmicama Lige prvaka.” zaključio je Jeličić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!