Kimmich poslao poruku saigračima koji su odustali od Zenice: “Ako neko ne želi biti ovdje…”

Nogomet 09. okt 202415:43 0 komentara
REUTERS/Lee Smith

Kimmich je poslao jasnu poruku pred duel Bosne i Hercegovine i Njemačke u Ligi nacija.

Njemačku fudbalsku reprezentaciju očekuju novi izazovi u okviru nove sezone Lige nacija.

Nijemci će prvi ispit imati u petak kada će ih u Zenici ugostiti Bosna i Hercegovina. Riječ je o susretu Grupe 3 divizije A Lige nacija, a Njemačka ima veliki problem s otkazivanjem.

Naime, već su njih osmorica otpali sa spiska, većinom zbog prijavljenih povreda. Marc-Andre Ter-Stegen, Kai Havertz, Robin Koch, Jamal Musiala i Nicklas Füllkrug su na spisku povrijeđenih, a David Raum i Benjamin Henrichs su selektoru Nagelsmannu poručili da ne mogu doći. Lavinu komentara i reakcija u njemačkoj javnosti započeo je golman Bernd Leno koji je odbio doći na okupljanje reprezentacije jer mu Nagelsmann nije garantovao kako će biti prvi golman u nadolazećim utakmicama.

Kapaiten Joshua Kimmich je na konferenciji za medije poslao jasnu poruku:

“Želimo samo igrače koji žele ovdje biti. Poziv u reprezentaciju mora biti nešto veliko i posebno, bez obzira na to li imate tri ili 100 utakmica za reprezentaciju ili 34 ili 19 godina. Mjesto u reprezentaciji je samo onima koji se s njom maksimalno identifikuju i osjećaju strast. Ovo ne vrijedi samo za Lena. Ako neko ne želi biti ovdje, onda ni ne mora doći. Imamo dovoljno drugih igrača koji stvarno uživaju biti ovdje.”

Kimmich je dodao kako igrači ne smiju reprezentativne pauze doživljavati kao vrijeme za opuštanje:

“Naravno da je teško nadoknaditi neke odlaske, ali neka jezgra ipak postoji. Vidjet ćemo jesmo li jaki. Bitno je da smo podrška jedni drugima. Rekao sam i ranije da će biti jako važno imati mnogo igrača na terenu koji preuzimaju odgovornost. Da reprezentaciju ne doživljavamo kao nekakav time-out ili vrijeme za opuštanje, već Ligu nacija želimo shvatiti vrlo, vrlo ozbiljno i iskoristiti je kao priliku da još više rastemo kao ekipa.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!