Kiš: Zasluženo smo slavili, ali trebamo izvući pouke iz primljenih golova

Nogomet 10. aug 202323:27 0 komentara
N1 / F.Z.

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog upisali su uvjerljivu pobjedu u prvom susretu trećeg pretkola Lige Evrope protiv islandskog Breidablika rezultatom 6:2.

Naš tim je tako došao nadomak historijskog plasmana u grupnu fazu jednog evropskog takmičenja, ali svjesni su u taboru Plemića kako još ništa nije gotovo.

Strijelac dva pogotka večeras bio je i sjajni Tomislav Kiš.

“Prvo poluvrijeme je bilo efektno zabili smo golove i kontrolirali utakmicu. U drugom smo primili dva gola nepotrebno. Dobar je rezultat, ali još ništa nije gotovo. Treba se spremiti i probati pobijediti i u revanšu”, rekao je Kiš.

Da li je Zrinjski osjećao pritisak pred ovaj meč?

“Sa svih strana je bilo pritisak. Igrate protiv njih i trebali bi proći. Oni su dobra ekipa, ali danas smo se dobro spremili i zasluženo pobijedili”, ističe Kiš.

Kada je tim stao na loptu, primio je dva gola. Kako planiraju igrati u revanšu?

“Radili smo presing dobro i stisli ih gore. Ipak, nije lako igrati 90 minuta presing i najveće ne igraju, ne možemo ni mi. Kasnije smo malo stali, ali treba izvući pouke iz gola koja smo primili. Ovo što smo uradili dobro raditi i dalje.”

Rani gol dao je vjetar u leđa ekipi.

“Uvijek je lakše kada povedete. To je njima bio šok, nama dodatni impuls i samo smo nastavljali dalje i dalje. U svlačionici smo se dogovorili da igramo do kraja”, ističe Kiš.

Plemići su jednom nogom u grupnoj fazi, upitan je Kiš gdje bi volio da njegov tim igra ove sezone: Ligi Evrope ili Konferencijskoj ligi?

“Ne želim o tome. Idući meč se trebamo spremiti i proći, a kasnije ćemo se govoriti o ostalom”

Revanš meč ovih timova igra se narednog četvrtka na Islandu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!