KL: Legiji pripao derbi protiv Betisa, porazi Olimpije i TSC Bačke Topole

Nogomet 03. okt 202421:47 0 komentara
REUTERS/Robin Rudel

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole nisu imali nimalo sportske sreće i porazom su debitovali u UEFA Ligi konferencije iako je su čak tri puta pogađali okvir gola protivnika.

Gostovanje u dalekom Kazahstanu protiv ekipe Astane završili su rezultatom 0:1 (0:1).

Jedini gol posle kornera u 16. minutu postigao je litvanski defanzivac Kipras Kažukolovas. Bila je to praktično prva ozbiljnija situacija pred golom tima iz Srbije.

Od tog trenutka fudbaleri iz Bačke Topole preuzimaju inicijativu i do prvog minuta drugog poluvremena čak tri puta pogađaju prečku.

Fudbaleri Olimpije iz Ljubljane poraženi su na startu Lige konfernecije od njemačkog Heidenheima. Jedan od derbija kola između Legije i Betisa pripao je timu iz Varšave. Najubedljiviji trijumf ostvario je Cercle Brugge.

Utakmica na Voith Areni u Heidenheimu završena je rezultatom 2:1.

Domaći tim je poveo već u šestom minutu, Adrian Beck je prihvatio loptu i postigao efektn gol. Ovaj fudbaler je tako ušao u historiju kluba iz Njemačke kao strijelac prvog gola u evropskim takmičenjima.

Bolji su bili Nijemci tokom oba poluvremena, imali više loptu u posjedu i više šuteva na gol rivala, ali su i gosti iz Slovenije imali svoje prilike.

Jednu su iskoristili u 77. minutu. Marko Brest je prošao po lijevoj strani, odlično centrirao, a Španac Alex Blanco se „poklonio“ i udarcem glavom lako zatresao mrežu njemačkog tima.

Međutim, samo četiri minuta kasnije Nigerijac Agba nespretno igra rukom u svom šesnaestercu i arbitar dosuđuje penal za Heidenheim. Golman Olimpiije Matevž Vidovšek uspijeva da odbrani prvi šut 18-godišnjeg Paula Wannera, ali odbijenu loptu mladi fudbaler ubacuje u mrežu – 2:1.

Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat meča.

U jednom od derbija prvog kola Legija je u Varšavi pobijedila španski Betis rezultatom 1:0. Poljaci su do sva tri boda došli golom u 23. minutu, Strijelac je poslije nabačene lopte sa desne strane bio Francuz Steve Kapuadi.

Najubjedljiviju pobedu ostvario je Cercele Brugg. Belgijancu su kao domaćini napunili mrežu švicarskog St. Galena sa 6:2.

Ostali mečevi u terminu od 18:45: Dinamo Minsk – Hearts 1:2, Molde – Larne 3:0, Noah – Mlada Boleslav 2:0 i Omonia – Vikingur 4:0.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!