Kraj jedne ere: Slika koja boli ljubitelje evropskog fudbala

Nogomet 16. aug 202317:59
JOSEP LAGO / AFP

Mnogo toga se promijenilo u fudbalu u proteklih nekoliko mjeseci.

Arapski i američki klupski fudbal sve su atraktivnija destinacija za najveće zvijezde, što se potvrdilo u posljednjih nekoliko mjeseci.

Djeluje da je opšta pomama za Arabijom krenula kada je Cristiano Ronaldo odlučio da u Al Nassru nastavi karijeru od zime 2023. godine.

Ovog ljeta velike zvijezde poput Karima Benzeme, Sadija Manea, Neymara, Sergeja Milinkovića Savića i ostalih krenuli su put Arabije, dok je Lionel Messi u Ameriku povukao i Sergija Busquetsa i Jordija Albu.

Slika od prije nekoliko godina na kojoj se nalaze Ronaldo, Benzema i Bale u dresu Reala, odnosno Messi, Neymar i Suarez u dresu Barcelone, sada vjerovatno još više boli ljubitelje evropskog klupskog fudbala, koji je i dalje najkvalitetniji u svijetu, ali je sada dobio ozbiljnu konkurenciju.

Ronaldo i Benzema (Al Ittihad) će se boriti za titulu u Arabiji, konkurencija će im biti i Neymar u Al Hilalu, dok Messi dominira u Americi od kada je stigao. Osim njih, sa pomenute slike Bale je završio karijeru i bacio se na golf, dok je Suarez u Brazilu, iako se pominjao i njegov transfer u Inter iz Miamija.

Na evropsku scenu sada su stupile neke nove mlade zvijezde u koje su uperena sva svjetla, dok pomenute legende imaju druge ciljeve.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad