Kraj za Italijana: Roberto Mancini se razišao sa Saudijskom Arabijom

Nogomet 24. okt 202420:57 0 komentara
Foto: REUTERS/Stringer

Roberto Mancini se nije dugo zadržao kao selektor Saudijske Arabije. Italijanski stručnjak je sa Saudijcima sporazumno raskinuo ugovor posle nešto više od godinu dana.

Mancini se nije proslavio na klupi Saudijske Arabije. Na 18 utakmica, koliko je ukupno bio selektor, ostvario je tek sedam pobjeda, a na prethodnom Azijskom kupu ispao je u osmini finala protiv Južne Koreje.

Mancini je u julu 2023. godine prešao na klupu Saudijske Arabije, prethodno je bio selektor Italije sa kojom se rastao upravo zbog ponude Saudijaca.

Kako stoji u zvaničnom saopštenju saveza, Mancini i savez Saudijske Arabije su „sporazumno raskinuli ugovor i dogovorili rastanak“.

Mancini je najveći trenerski uspjeh kao trener ostvario sa Italijom kada je 2021. godine osvojio Evropsko prvenstvo. U karijeri vodio je još Lazio, Inter, Manchester City, Fiorentinu, Galatasaray i Zenit.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!