Legenda Uniteda tvrdi: U timu Crvenih Đavola postojao gori igrač od Antonyja

Nogomet 04. sep 202411:07 0 komentara
REUTERS/Carl Recine

Paul Scholes slaže se da je Antony očajan izbor Manchester Uniteda, naročito ako se "učita" i ekonomski dio transfera, ali ostaje pri tvrdnji da je Marko Bosnich nešto najgore što je vidio na treningu i utakmicama.

“Morali smo da nađemo zamjenu za Schmeichela i znali smo da će to biti teško. Bosnich je bio dobar na golu Aston Ville, ali kada je došao kod nas ponašao se neprofesionalno. Iskreno, to je bilo smiješno gledati. Vježbe udaraca prema golu traju između 15 i 20 minuta, on nije znao gdje se nalazi nakon tri“, prisjećao se legendarni fudbaler zajedničkih dana sa australijskim golmanom hrvatskog porijekla.

Foto: AP Photo/Vincent Yu

“Čovjek nije znao da ispuca loptu, u životu to nisam vidio“, dodao je, a onda se prisjetio i konkretne utakmice.

“Dan je bio savršen, bez vjetra. Igrali smo na gostovanju Evertonu. Nije uspio da dobaci do centra igrališta“, rekao je gostujući u podcastu “The Overlap“ i konstatovao:

“Istina je da je Antony i skupo plaćen, ali za mene je Bosnich najgori igrač koji je bio u Manchester Unitedu“.

Scholes je osvojio 25 trofeja sa klubom u kojem je ponikao i za koji je odigrao više od 700 utakmica. Kao suprotne primjere Bosnichu naveo je Waynea Rooneyja i Erika Cantonu.

Bosnich je branio za United samo 38 utakmica i imao prosjek od primljenog gola po meču. Ipak, piše mu se titula u Premier ligi u sezoni 1999/00.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!