Legendarni igrač danas živi kao kralj: Ono što je zaradio u fudbalu poslije karijere uvećao je pet puta

Nogomet 10. jan 202413:38 0 komentara
Instagram

Bivši Interov napadač Obafemi Martins po završetku fudbalske karijere vratio se u Nigeriju, a danas u rodnom Lagosu živi kao zvijezda. Karijeru je završio 2021. godine i okrenuo se privatnom poslu, a to je, čini se, bio pun pogodak.

Prvi privatni biznis bilo mu je pokretanje lanca odjeće, koji za logo ima njegov prepoznatljivi salto, kojim je često slavio golove. Krajem 2023. godine ubacio se i u ugostiteljstvo, otvorio je noćni klub imena Cosa Nostra, koji je danas jedno od najpopularnijih mjesta za izlaske u Nigeriji.

Martins je još za igračke karijere slao novac u svoju rodnu zemlju, a za najugroženije je otvorio i zakladu, a sad mu se sve to, čini se, vraća jer mu poslovno jako dobro ide. Ide mu dobro i na privatnom planu jer mu je najveća podrška atraktivna supruga Nadine Nfemi.

Zbog svog raskošnog životnog stila gost je svih većih društvenih događaja, a na nedavnom eventu hvalio se svojim raskošnim outfitom. Na sebi je imao nekoliko desetaka hiljada eura vrijednu robu.

U karijeri, u kojoj je nosio dresove Intera, Newcastlea i Wolfsburga, između ostalih, zaradio je ukupno 4,5 miliona eura, a danas se njegovo bogatstvo procjenjuje na 22,5 miliona eura i to je najbolji dokaz koliko je bolji biznismen nego fudbaler.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!