Liga nacija: Remi Italijana i Belgijanca, Francuska ubjedljiva protiv Izraela

Nogomet 10. okt 202422:45 0 komentara
REUTERS/Ciro De Luca

Odigrani su susreti trećeg kola Divizije A Grupe 2 Lige nacija. Francuska je u gostima slavila ubjedljivu pobjedu protiv Izraela 4:1, dok su Italija i Belgija u Rimu odigrali 2:2.

U derbiju grupe sastali su se Italija i Belgija. Azuri su ušli u duel sa maksimalnih šest bodova, dok su popularni Crveni đavoli došli u prilično lošem momentu. Em imaju već poraz, em je sve raširenija priča o bojkotu prvih zvijezda, pošto su ovu akciju propustili Kevin de Bruyne i Romelu Lukaku.

Ali Domenico Tedesco je uspio da izvuče najbolje iz situacije i ekipa mu se neporažena vraća iz Rima. A nije izgledalo uopšte dobro posle prvih pola sata.

Azuri su vodili 2:0, a do prvog gola stigli su već u drugom minutu. Andrea Cambisao bio je strijelac. Na 2:0 povisio je u 24. minutu Mateo Retegui, a Cambisao je poslije gola upisao i asistenciju.

Međutim, sve se mijenja u 38. minutu kada je na intervenciju VAR Lorenzo Pellegrini zbog žestokog starta dobio crveni karton. Samo četiri minuta kasnije De Kuiper smanjuje na 2:1 na asistenciju Leandra Trossarda. Sjajni fudbaler Arsenala nakon asistencije postigao je gol u 61. minutu kojim je na kraju donio veliki bod Belgiji.

Francuska je opravdala ulogu favorita protiv Izraela. Slavila je 4:1 kao nominalan gost na neutralnom terenu u Budimpešti, ali je pitanje kako bi se utakmica odvijala da već u sedmom minutu Francuska nije povela. Camavinga je šutirao iz daljine, a kiksnuo je i to ozbiljno golman Crvene zvezde Omri Glazer.

Izrael je uzvratio i u 24. minutu izjednačio preko Gandelmana. Ipak, samo četiri minuta kasnije Francuska ponovo vodi. Ovog puta Camavinga je asistent a Nkunku strijelac. Rezultat 2:1 bio je na snazi do samog finiša. A onda Guendouzi prvo u 87. minutu pogađa za 3:1, dok je dva minuta kasnije asistirao Barcoli za konačnih 4:1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!