Liga prvaka: Poraz Barcelone u Belgiji, golijada u Portugalu i plasman Porta u osminu finala

Nogomet 13. dec 202322:56 0 komentara
REUTERS/Yves Herman

Mnogo zanimljivih mečeva širom u Evrope, u posljednjem 6. kolu grupne faze Lige prvaka.

Porto i Shakhtar borili su se za plasman u nokaut fazu u Portugalu. Galeno je ekipi Sergija Conceicaa donio prednost već u 9. minuti. Dvadeset minuta kasnije ukrajinski tim je izjednačio preko Sikana. Galeno je drugi put matirao golmana gostiju u finišu prvog poluvremena za 2:1.

REUTERS/Pedro Nunes

Sjajni brazilski veznjak u dresu Porta, upisao je asistenciju za Taremija na otvaranju drugog poluvremena i prednost 3:1. Autogol Eustaquija zakomplikovao je utakmicu, ali tri minute poslije Pepe je povisio na 4:2. Katastrofalno je reagovao golman Shakhtara Riznyk.

Conceicao je pogodio za velikih 5:2, a konačan rezultat 5:3 postavio je Eguinaldo.

REUTERS/Yves Herman

Fudbaeri Antwerpa zabilježili su prvu pobjedu i oprostili se od Evrope. Nije moglo biti bolje protiv favorizovane i velike Barcelone 2:1. Primio je tim Xavija Hernandeza gol nakon svega 76 sekundi. Tada je golman Pena odigrao do Romeua, ovaj očajno reagovao i predao loptu u noge Vermeenu koji je bez većih problema matirao protivničkog golmana. Izjednačio je Ferran Torres na asistenciju Lamine Yamala. Igrala se 56. minuta kada je novu prednost domaćinu osigurao Vincent Janssen. Kada je Marc Guiu izjednačio u 91. minuti, svi su mislili da je to konačan rezultata. Ipak, već u narednom napadu ekipa Marca Van Bommela dolazi do pobjede, kada je Ilenikhena matirao Penu. 

Dramatičan rasplet grupne faze Lige prvaka: PSG strijepio do posljednje sekunde, Milan izborio evropsko proljeće

Barcelona i Porto iz ove grupe idu u osminu finala, Shakhtar u Ligu Evrope, a Antwerp završava evropsku epizodu.

Standings provided by Sofascore

U grupi E nije bilo nikakvih dilema pred zadnje koli. Atletico Madrid i Lazio idu u osminu finala, Feyenoord u drugo po jačini UEFA takmičenje Ligu Evrope, a Celtic završava evropsku priču za ovu sezonu.

Mečevi bez rezultatskog značaja, donijeli su pobjedu Atletico Madrida protiv Lazija. Strijelci za trijumf Jorgandžija bili su Griezmann i Lino.

REUTERS/Susana Vera

Celtic je savladao Feyenoord u Glasgowu 2:1. Škotski klub poveo je preko Palme, a izjednačio je Minteh za Nizozemce. Lagerbielke je u posljednjim minutama bio junak Celtica za pirovu pobjedu i oproštaj od Evrope.

Action Images via Reuters/Russell Cheyne

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!