Mađari otkrili stanje fudbalera koji je pretrpio užasnu povredu protiv Škotske

Nogomet 24. jun 202408:55 0 komentara
REUTERS/Leonhard Simon

Barnabas Varga zabrinuo je nogmetnu javnost poslije sudara s Angusom Gunnom u utorak.

Barnabas Varga je stabilno, službeno je obznanio Mađarski nogometni savez te dodao kako se njihov reprezentativni napadač nalazi u bolnici u Stuttgartu dan poslije sudara sa škotskim golmanom na utakmici Eura.

U 70. minuti dogodio se žestoki duel škotskog golmana Angusa Gunna i mađarskog napadača Varge. Izbijajući loptu, škotski je čuvar mreže ujedno laktom doslovno nokautirao Vargu, koji je uz to vrlo nezgodno pao i ostao nepomično ležati na travnjaku.

UZNEMIRUJUĆE Grozne scene na Euru: Mađar ostao nepomično ležati nakon sudara, liječnici razvili paravan (FOTO)

Saigrači i doktori odmah su priskočili mađarskom reprezentativcu upomoć. Nakon nekoliko minuta Varga je na nosilima iznesen s travnjaka, okružen zavjesama, te je bilo poznato da je odmah odvezen u obližnju bolnicu.

“Varga je stabilno. Nalazi se u bolnici te ćemo i dalje obavještavati o njegovu stanju”, obznanio je Mađarski nogometni savez, kao i brojni europski mediji.

U nastavku susreta Mađarska je došla do pobjedničkog pogotka, u 100. minuti Csoboth je zabio za 1:0 protiv Škotske, te bi taj pogodak mogao biti dovoljan Mađarima na putu prema osmini finala.

“Varga nije u opasnosti, stabilno je i bit će operiran. Očito je da ako mi nastavimo igrati na Euru, on više neće biti dio tima.”

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!