Manchester City dobio veliko „pojačanje“ za sljedeću sezonu

Nogomet 06. mar 202407:47 0 komentara
Print screen/Twitter

Menadžera Manchester Cityja Pepa Guardiolu pitali su da uporedi Ligu šampiona nekad i sad, odnosno da li je sada teže osvojiti veliki srebrni pehar.

„Liga šampiona iz godine u godinu postaje sve bolja i jača. Sjećam se kada sam bio u Barceloni imao sam osjećaj u stilu ‘Dobro, stići ćemo u polufinale’. Sada je tako teško doći i do polufinala. Timovi su bolji, treneri su bolji, sve je teže nego dok sam bio fudbaler. Ali na kraju uvijek prođu bolji timovi“, kazao je Pep Gvardiola.

On je kao trener tri puta osvajao Ligu šampiona – dva puta sa Barcelonom (2009. i 2011, oba puta u finalu protiv Alexa Fergusona i Manchester Uniteda) i prošle godine sa Manchester Cityjem.

Bernarda Silvinha

Španski trener slikao se na treningu sa kćerkicom Bernarda Silve. Mediji koji prate Građane objavili su ovu preslatku fotku i našalili se da je City dobio veliko pojačanje za sljedeću sezonu.

Na pitanje da li je veći uspjeh osvojiti Ligu šampiona sa Cityjem nego sa Bacselonom, odgovorio je:

„Ne, ne bih to rekao, inače bih potcijenio ono što smo postigli u Barceloni. Ne mogu da kažem ‘ta titula je bolja od prethodnih“. Svaki trenutak je svaki trenutak. Tako je bilo i u Barceloni i u Bayernu, svaka titula koju osvojite je drugačija. Ništa nije došlo preko noći niti je uzeto zdravo za gotovo. Svaki korak koji uradite je tako komplikovan i morate biti pravi u pravom trenutku.“

Mančester City za sada uspješno brani tutlu osvojenu perošle sezone protiv Intera. U prvom meču osmine finala pobijedio je u Kopenhagenu sa 3:1. Revanš je u srijedu u Manchesteru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!