Mbappe o optužbama za silovanje: “Lažne vijesti!”

Nogomet 14. okt 202418:10 0 komentara
Foto: REUTERS/Susana Vera

Kylian Mbappe zbog povrede nije odigrao utakmice za reprezentaciju Francuske u oktobarskom prozoru Lige nacija, već je to vrijeme proveo odmarajući u Švedskoj. Ipak, na tom odmoru doživio je optužbe zbog navodnog pokušaja silovanja, a poslije spekulacija u švedskim medijima, oglasio se i francuski napadač.

Mbappe je proveo dvije noći u Stokholmu gdje je sa prijateljima odmarao i pripremao se za nastavak sezone u Real Madridu. U toku tog odmora, švedski mediji su došli do navodnog saznanja o pokušaju Mbappea i njegovih prijatelja, među kojima je bio i Nordi Mukiele, pozajmljeni igrač PSG-a u Leverkusenu, da siluju mladu djevojku.

Sve se dogodilo u toku prethodne nedjelje, a policija je, prema saznanjima švedskih medija pokrenula istragu u kojoj se utvrđuje da li je došlo do pokušaja obljube.

Poslije niza natpisa u švedskim, ali i evropskim medijima, Kylijan Mbappe se oglasio putem društvene mreže „X“ i poručio:

„Lažne vijesti! Ovo postaje toliko predvidljivo, samo da bi publika pratila“, kratko je napisao napadač Real Madrida.

Mbappe je doživio povredu lista u meču sedmog kola La Lige protiv Alavesa. Odigrao je nešto više od pola sata utakmice protiv Lillea, potom i većinu meča u duelu sa Villarrealom, ali je ipak odlučio da zaliječi povredu do kraja i da ne odigra za Francusku u ovom prozoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!