Mensur Mušija se vratio u bh. fudbal

Nogomet 11. jan 202409:54 0 komentara
Facebook/Mladost DK

Mensur Mušija vratio se u bosanskohercegovački fudbal.

Nakon što je 2022. godine poručio kako se povlači iz bh. fudbala zbog toga što je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine izbacio Mladost iz Premijer lige BiH, sada je uslijedio povratak.

“Poštovani pratioci, želimo da s vama podijelimo jednu radosnu vijest. Naime, nakon nedavne održane Skupštine kluba FK Mladost Doboj Kakanj, dobila je novog-starog predsjednika Mensura Mušiju. Za ostvarivanje što boljih rezultata u radu, našem predsjedniku će u Upravnom odboru pomagati članovi Meldina Ugarak i Amar Mušija”, objavljeno je na Facebook stranici FK Mladost Doboj Kakanj, uz dodatak:

“Našem predsjedniku kluba želimo sretan i uspješan rad i da nam našu Mladost vrati na staze stare slave!”

Podsjećamo, Mensur Mušija je na čelu kluba bio u periodu od 1. oktobra 2013. godine do 12. aprila 2022. godine kada se povukao sa tog mjesta.

Mladost Doboj Kakanj je za vrijeme Mušijnog mandata ostvarila najveće uspjehe u historiji kluba. Klub je izborio promociju u Premijer ligu BiH u sezoni 2014/2015 i od tada pa sve do sezone 2020/2021 boravili su u elitnom rangu, a klub je postao stabilan prvoligaš. No, zbog problema sa stadionom koji nije ispunjavao uslove da se igra Premijer liga BiH, klub iz Kaknja nije dobio licencu za narednu sezonu iako je klub završio na 9. poziciji sa 30 bodova.

Mladost DK trenutno se takmiči u drugom rangu bh. fudbala (Prva liga FBiH), a trenutno zauzimaju posljednju poziciju na tabeli.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!