Milan se spasio poraza sa dva gola u sudijskoj nadoknadi, prvijenac Morate

Nogomet 17. aug 202423:00 0 komentara
REUTERS/Daniele Mascolo

U susretu prvog kola Serije A Milan i Torino odigrali su na San Siru neriješeno 2:2

Publika na San Siru očekivala je da vidi jedan novi Milan, koji bi sa novim trenerom i respektabilnim pojačanjima trebalo da izazove gradskog rivala u borbi za Scudeto. Čak je prije meča sa Torinom došla lijepa vijest iz Genoe, da Inter ipak nije uspio da pobijedi.

Međutim, dva sata kasnije Rossoneri nisu imali previše razloga za slavlje. Odigrali su na svom terenu samo 2:2. Doduše, moglo je da bude i gore, da Torino odnese sva tri boda sa San Sira, prvi put još od 1985. Jer Bikovi su vodili 2:0 do 90. minuta.

Odlučio je Fonseca na svom debiju u zvaničnim utakmicama da u startnu postavu ne stavlja novopridošle Strahinju Pavlovića i Alvara Moratu, kao i kapitena Thea Hernandeza koji je igrao polufinale EURO. S

kupo je platio tu odluku. Jer umjesto Hernandeza lijevu stranu odbrane prinudno je pokrivao Alexis Saleamakers, koji je jedan od krivaca za prvi gol. Prosto, loše je reagovao u 30. minutu, dozvolio da ga lako nadskoči Bellanova i šutira na gol. Drugi veliki krivac je Malik Čau, koji se katastrofalno loše snašao na gol liniji i dopustio da lopta pređe gol-liniju čitavim obimom. Doduše, nije sudiji bipnuo sat, ali ipak je provjerio situaciju i ispravno dosudio gol.

REUTERS/Daniele Mascolo

Do poluvremena kolosalnu šansu je imao Rafael Leao. Sjajno ga je spojio sa golom Loftus-Cheek. Našao se Portugalac jedan na jedan sa Vanjom Milinković-Saviće. Ali je sjajno intervenisao srpski golman i Torino je na poluvrijeme otišao uz minimalnu, ali veliku prednost.

Fonseca je čekao do 60. minuta da nešto mijenja, a onda je izvadio Luku Jovića (startovao, ali bio gotovo nevidljiv), Benacera i Chukwueza i uveo Reijndersa, Hernandesza i Moratu. Upravo je Morata u 66. minutu iznudio penal. Međutim, poslije intervencije VAR sudija je ipak promijenio odluku. Samo dva minuta kasnije, ovog puta po desnoj strani probio je Lazzari i kao na tacni uposlio Duana Zapatu, koji je bio sam kao duh i nije mu bilo teško da matira Maignana.

Morata je u 81. minutu postigao gol, ali on je poništen zbog ofsajda. Ipak, u 90. minutu posle šuta Reijndersa Španac je skrenuo loptu u mrežu i konačno mu je priznat gol. A onda u šestom minutu nadoknade Musah postiže gol za 2:2. I na kraju ipak ostaje neporažen na premijeri u Seriji A.

U drugoj utakmici u istom terminu Empoli i Monza odigraliu su meč bez golova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!