Milanovo čudo od djeteta riješilo finale Eura do 17 godina (VIDEO)

Nogomet 05. jun 202422:55 0 komentara
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Oni koji prate italijanski fudbal za ovo ime su već čuli. Ostatak će čuti za dvije ili tri godine.

Francesco Camarda ponovo je došao u centar pažnje svjetske fudbalske javnosti nakon što je u finalu Evropskog prvenstva do 17 godina postigao nevjerovatan pogodak za svoju reprezentaciju.

Italija je na kraju savladala portugal rezultatom 3:0, a mladi napadač Milana bio je strijelac drugog gola, koji je Azzurrima faktički osigurao titulu.

Pogodio je Coletta u 7. minuti utakmice, a samo devet minuta kasnije Camarda je izveo pravu minijaturu. U maniru napadača sa mnogo većim iskustvom protutnjao je lijevom stranom terena, obišao dvojicu protivničkih defanzivaca i proslxijedio loptu u mrežu.

Inače, Francesco Camarda je momak o kojem se već godinama unazad govori kao o velikoj nadi italijanskog fudbala i prvom nasljedniku velikih italijanskih napadača.

Brojke da vam se zavrti u glavi

Prije tri godine Camarda je u mlađim kategorijama postigao nevjerovatnih 483 pogotka u 87 utakmica, a nedugo nakon toga priključen je prvoj ekipi Rossonera, a nastavio je nastupati za mlađe kategorije.

U martu ove godine konačno je dobio priliku debitovati za prvi tim Milana, a time je postao najmlađi fudbaler koji je zaigrao u jednoj utakmici Serie A sa 15 godina i 260 dana.

U svojoj mladoj karijeri za razne uzrasne kategorije Milana i reprezentacije Italije postigao je više od 500 golova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!